Óriási káoszban fantasztikusat versenyzett Michelisz

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MAI Motorsport TOURISME slovaquie wtcr 05 NORBERT MICHELISZ, (HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup race of S
05 NORBERT MICHELISZ, (HUNGARY), BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from may 10 to 12 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Szemerkélő esőben rajtoló, folyamatosan száradó pályán szerzett újabb értékes pontokat Michelisz Norbert. A túraautó-világbajnokságban szereplő magyar pilóta a 9. helyről rajtolva a hatodik helyen ért célba. És ami talán a megszerzett pontoknál is fontosabb: nem érte sérülés az autóját a 16.45-kor induló főfutam előtt, amin a második helyről rajtolhat a magyar.

Ismét alaposan rácáfolt a WTCR mezőnye azokra, akik szerint a túraautózás unalmas: körről körre, szinte kanyarról kanyarra jutott esemény a túraautó-világkupa fordított rajtrácsos második szlovákiai futamára.

Izgalmas rajt után izgalmas verseny következett Forrás: FIA WTCR

Nyoma sem volt unalmas vonatozásnak, akciódús versenyt láthattunk. Huff és Girolami indult az első sorból, az első kanyarokban Huff tartotta a pozícióját, később azonban Girolami megelőzte és végig meg is tartotta helyét az argentin, aki a Hungaroringen két futamgyőzelmet húzott be.

Michelisz a Catsburg, Panis, Azcona hármassal küzdött nagyot, okosan helyezkedve hatalmasat előzött, feljött a hetedik helyre. Néhány körrel később Langeveldet is leautózta a magyar, a hatodik helyen intette le a kockás zászló.

Hogy mennyire helytálló a "fontos pontokat szerzett" kifejezés, azt jól mutatja, hogy a verseny előtt Michelisz még a hetedik helyen állt összetettben, a leintéssel azonban feljött az ötödik helyre 82 ponttal. A bajnokságot vezető Girolaminak 125 pontja van.

A Münnich Motorsport csapatban hatalmasat húzott be ezzel a kettős győzelemmel, az élen álló Girolami és Guerrieri egyéniben is szép előnyt autózott össze. Az olasz Mulsanne SRL sem panaszkodhat, egyik pilótájuk, Ma második lett az első futamon, most pedig Ceccon szerezte meg a harmadik helyet.

Tassi Attila a 24. helyen ért célba.

Egy rövid szerelési időszak után már készülhetünk is a hétvége legnagyobb durranására, 16.45-kor jön a főfutam, melyen Michelisz Norbert a második helyről rajtol.