Vágólapra másolva!
Az időjárási körülmények és a sötétedés miatt idő előtt leintették a túraautó-világbajnokság főfutamát Japánban. Az élről induló Michelisz Norbert első helyen ért célba, és mivel - ha csak a biztonsági autó mögött is - teljesítették a verseny 75 százalékát, teljes pontokat kaptak a versenyzők. A gyári Honda magyar pilótája a második futamon így megszerezte a maximális harminc pontot. A nyitó futamon a nyolcadik helyről indulva a hetedik helyen ért célba Michelisz. Az időmérőn a legjobb időt autózta, ami a fordított rajtrácsos első versenyen a tizedik helyet jelentette volna, de két autót is hátrébb soroltak előle, így a nyolcadik helyről indulhatott. 

A biztonsági autó mögül indult a mezőny Motegiben, a túraautó-világbajnokság japán fordulójának főfutamán. Michelisz Norbert az első helyről indult, meg is tartotta pozícióját a végéig. A gyorsan romló látási- és időjárási körülmények miatt csak a verseny 75 százalékát teljesítette a mezőny, az utolsó köröket újra a Safety Car mögött tették meg, és 11 kör után leintették a futamot. Michelisz így megkapta a győzelemért járó harminc pontot, Nicky Catsburg lett a második a Volvóval, csapattársa, Nestor Girolami pedig a harmadik.

Hétvégi teljesítményének köszönhetően Michelisz Norbert összetettben feljött a második helyre 212 ponttal,

így hátránya mindössze 16 és fél pont az élen álló Thed Björkkel szemben, akinek 228,5 pontja van. A harmadik Nicky Catsburg 209,5 ponttal.

A nyitó futamon gyorsan fogta a pozíciókat Michelisz Norbert a rajt után, a második-harmadik körben már a hatodik helyen autózott, amikor összeakadt a volvós Nestor Girolamival.

Az argentin kiforgatta a magyar Hondáját, aki így visszacsúszott a tizedik helyre.

A manőver miatt Girolami boxutca-áthajtásos büntetést kapott, ahogyan csapattársa, Nicky Catsburg is, utóbbi azért, mert Michelisz csapattársát, Ryo Michigamit terelte ki a pályáról.

Egy győzelem, egy hetedik hely Japánban Forrás: Castrol Honda WTCC

A kilencedik körben a harmadik Volvo-Honda páros is egymásra talált: a volvós Thed Björk és a sérülése miatt hiányzó Tiago Monteirót helyettesítő hondás Esteban Guerrieri kanyarakon keresztül küzdött egymással. A párbajból végül a beugrós argentin jött ki jobban, övé lett a harmadik hely, amit meg is tartott a leintésig.

Michelisz már nem tudott előrébb jönni, hetedik helyen ért célba.

A versenyt Tom Chilton nyerte a Citroennel, a ladás Yann Ehrlacher lett a második.

Michelisz itt még az időmérőn elért győzelmének örült Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@ GREGORY LENORMAND / DPPI/Gregory Lenormand

A verseny után Michelisz Norbert elmondta, hogy továbbra is a világbajnoki cím megszerzése a célja.