Vágólapra másolva!
Elképesztő történet kering a világhálón, amelynek a főszereplője a 48 éves Jen Csenglong. A kínai sakkbajnokot ugyanis helytelen viselkedés miatt tiltották el egy évre a versenyektől: egészen pontosan arról van szó, hogy a fürdőkádba végezte el a nagydolgát a szállodai szobában.

A szállodai fürdőszoba kádjába ürített

A BBC beszámolója szerint miután hogy a múlt héten megnyerte a "Xiangqi King" címet a kínai Hainan szigetén rendezett versenyen Csenglong, majd inni kezdett inni a barátaival a szállodai szobájában, a bonyodalmak pedig innentől kezdődtek el.

Yan Chenglong óriási botrányt okozott Forrás: zhu difeng

Ezt követően ugyanis a szobája fürdőkádjában ürített,

„amelynek következtében megrongálta a szálloda tulajdonát, megsértette a közrendet és a jó erkölcsöt" – áll a CXA közleményében.

A viselkedése miatti megfosztották címétől, és egy évre eltiltották a játéktól Jen Csenglongot.

Az AFP szerint a szövetség nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora pénzdíjat veszített el így a játékos, de a Xiangqi versenyeken általában több tízezer jüant (több ezer dollárt) adnak a győzteseknek.

Rezegtetett análgyöngyökkel csalhatott Jen Csenglong

És ha még ez nem lenne elég, itt még nincs vége a történetnek a lap szerint. Csenglongot ugyanis azzal is megvádolták,

hogy rezegtetett análgyöngyökkel csalt a versenyen.

Ám akad egy kis gond:

"Jelenleg lehetetlen bizonyítani, hogy Yan anális gyöngyökkel csalt, ahogyan azt a közösségi médiában feltételezik" – mondta a CXA.

2022-ben hasonló eset rázta meg a sakkvilágot, amikor az egész világ azt találgatta, hogy a norvég zseni és sakkvilágbajnok, Magnus Carlsen őrült-e meg, vagy valójában történt-e botrány az Egyesült Államokban, ahol Carlsen - pályafutása során először - menet közben lépett vissza egy tornán, mert csalással vádolta meg ellenfelét.

Akkor a laptársunk sakkszakírója, Novák Miklós is részletesen foglalkozott az üggyel.