Szexuális zaklatás, kocsmai verekedés, brutális agresszió és más aljasságok: Conor McGregor legnagyobb botrányai

UFC 264 Weigh-in GettyImageRank2 Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 09: Conor McGregor poses during a ceremonial weigh in for UFC 264 at T-Mobile Arena on July 09, 2021 in Las Vegas, Nevada. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ír ketrecharcos, Conor McGregor a nemzetközi sportvilág egyik legmegosztóbb személyisége. A korábban több súlycsoportban is UFC-bajnok bunyós 2021-ben a világ legjobban fizetett sportolója volt, ennek ellenére rendszeresen megszegi a törvényt, és manapság már több időt tölt a bíróságon, mint a ringben. Legutóbb az NBA-döntőben került a figyelem középpontjába, mert összeverte a Miami Heat kosárcsapatának a kabalafiguráját, ráadásul ugyanezen az estén szexuális zaklatással is megvádolták. A döbbenetes eset kapcsán összegyűjtöttük Conor McGregor eddigi legemlékezetesebb botrányait.

Brutálisan kiütötte a kabalafigurát az NBA-döntőben

A UFC pehelysúlyú és könnyűsúlyú bajnoka hosszú ideje lábadozik a sérüléséből: 2021 júliusában a Dustin Poirier elleni ütközet során lábtörést szenvedett, azóta nem volt hivatalos mérkőzése. A botrányairól és féktelen bulizásairól is elhíresült bunyós természetesen nem felejtette el, hogyan kell harcolni, és ezt a 2023-as NBA-döntőben, a Denver Nuggets-Miami Heat párharc negyedik meccsén be is bizonyította. McGregor a mérkőzés nagyszünetében megrendezett showműsor egyik sztárvendége volt, ahol gondoskodott arról, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.

A 34 éves ketrecharcos a Miami bokszkesztyűt viselő kabalafigurájával akaszkodott össze, akit egy hatalmas balhoroggal a padlóra küldött, majd még egyszer arcon ütötte a földön fekvő figurát.

A kiütött kabalát a lábánál fogva húzták le a pályáról, mindeközben McGregor a kezében lévő spray-el még le is fújta az "áldozatot".

Valószínűleg csak egy megrendezett jelenetet láthattak a szünetben nézők, de azért minden bizonnyal nem sokan lettek volna a Miami kabalafigurájának öltözött ember helyében, akit a hírek szerint kórházba kellett szállítani a két brutális pofon után.

McGregor legfrissebb balhéjának volt még folytatása, ugyanis a kabalafigura kiütése után egy nő szexuális zaklatással vádolta meg az ír harcművészt.

A zaklatott asszony ügyvédje szerint ügyfelét a kosárlabdameccsen kényszerítették be az egyik mosdóba, ahol McGregor megerőszakolta.

Az ír ügyvédje máris reagált, szerinte ügyfele ártatlan, és nem is lehet ilyesmivel megfélemlíteni, ám ennek ellenére a Miami rendőrség vizsgálatot indított. A nő később azt állította, 100 ezer dollárt ajánlottak neki a hallgatásért, majd később felkerült egy videó az internetre, amely McGregor ártatlanságát erősíti. A felvételen a magát áldozatnak beállító hölgy kedélyesen cseveg a ketrecharcossal 30 perccel azután, hogy az állítólagos nemi erőszak megtörtént. A nő nem értesítette a rendőrséget és nem kért segítséget a közelben lévőktől, tehát nagy esély van rá, hogy csak pénzt akart kicsalni a világhírű sportolótól.

Megvert egy nőt a luxusjachtján

Nem a fenti volt az egyetlen eset, amikor egy nő erőszakos viselkedéssel vádolta meg a kicsapongó életet élő harcost. Tavaly nyáron is kirobbant egy botrány az ír bunyós körül, éppen akkor, amikor McGregor a 34. születésnapját ünnepelte egy társasággal a háromfedeles luxusjachtján. A bántalmazott nő, Samantha Murphy kétszer is vallomást tett a rendőröknek, és a második, teljeskörűbb beszámolója szerint júliusban Ibizán csatlakozott a sztár születésnapi bulijára.

Másnap aztán McGregor sértegetni kezdte őt és agresszívvá vált, majd ezt követően a UFC-legenda megütötte és megrúgta Murphy-t, aki csak úgy tudott elmenekülni, hogy leugrott a hajóról.

Állítólag nem sokkal később egy vöröskeresztes hajó mentette ki a vízből, és egy egészségügyi központba szállították. Ezt követően a polgárőrök kihallgatták, de a nő először nem tudott teljeskörű vallomást tenni, mert sokkos állapotban volt az események hatására. Az ügyet tavaly nyáron ideiglenesen archiválták, majd később újra megnyitották, miután Murphy az ír hatóságoknak beszámolt a részletekről.

Conor McGregort tavaly nyáron azzal vádolták, hogy megvert egy nőt a luxusjachtján Forrás: thenotoriousmma/instagram

A történetet tovább bonyolítja, hogy az incidens részleteinek nyilvánosságra hozatala után Murphy kocsiját valaki porig égette. A nő polgári pert nyújtott be a dublini Legfelsőbb Bírósághoz az autó felgyújtását követően, és elmondása szerint bizonyítékok vannak a mobiljában a jachton elszenvedett sérüléseiről. A 40 éves nőnek végül mégsem sikerült elegendő bizonyítékot szereznie McGregor ellen, és februárban ejtette a pert.

Óriási pofonnal büntette a visszautasítást

2019 áprilisában egy dublini kocsmában okozott óriási botrányt McGregor, aki elővett egy üveggel a saját márkás, Proper Twelve néven ismert whiskey-jéből, és azt akarta, hogy mindenki koccintson vele a pultnál. A társaságban azonban akadt egy 50 év körüli férfi, aki nem fogadta el a ketrecharcos ajánlatát és nem fogyaszotta el a kitöltött italt.

Eleinte úgy tűnt, hogy a korábbi UFC-bajnokot mindez nem zavarta, aztán később váratlanul ököllel durván arcon ütötte a férfit.

McGregort néhányan azonnal kivezették a bárból, de az esetről felvétel készült, amely később felkerült az internetre.

Írországban nagy botrány kerekedett az esetből, több szurkolója is elpártolt a ketrecharcostól, és néhány kocsma megtagadta McGregor saját márkás whiskey-jének az eladását. Az ír harcművész 2020 novemberében bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában, de az esetet megúszta 860 fontnyi (kb. 360 ezer forint) bírság kifizetésével.

Eltörte a híres olasz DJ orrát

McGregor gyakran fitogtatja erejét a ringen kívül is, 2021 októberében egy szórakozóhelyen esett neki a híres olasz DJ-nek, Francesco Facchinettinek. A népszerű lemezlovas a UFC-legendával egy társaságban szórakozott Rómában, McGregor azonban nem érezte jól magát, ezért azt javasolta, hogy menjenek át egy másik helyre. Az olasz DJ ekkor válaszolt McGregor felvetésére, aki ezt követően minden ok nélkül megütötte.

mondta az interneten közzétett videójában Facchinetti, amelyben megmutatta a sérüléseit.

Az olasz DJ felesége is megerősítette férje állítását, és arra kérte az embereket, hogy ne menjenek McGregor közelébe, mert teljesen kiszámíthatatlan.

"Francesco azt mondta McGregornak, hogy rendben van, menjünk át egy másik helyre, erre McGregor megütötte. Szerencsére közel álltak egymáshoz, így McGregor nem tudott igazán erőset ütni.

Először azt hittem, hogy ez biztos csak műsor, aztán ledermedtem. Miután megfordultam, láttam, hogy a barátai a falhoz nyomják, mert utána is verni akarta Francescót. Aztán végül elvitték. Francesco vérzett, segíteni akartam neki, de az őrök kidobtak minket.

Ha látják McGregort, kérem, ne menjenek a közelébe, inkább autogramot se kérjenek tőle, mert egy instabil és veszélyes ember" - elevenítette fel a történteket Wilma Helena Faissol, Francesco Facchinetti felesége.

Brutális busztámadás

Egyik legnagyobb balhéját 2018 áprilisában, a UFC-gálát megelőzően követte el McGregor, amikor legnagyobb ellenfelének, Habib Nurmagomedovnak a buszát több társával együtt megtámadta. A botrányhős bunyós egy kézi targoncát vágott a jármű egyik ablakához, amely betört, ráadásul a buszban ülő harcosok közül Ray Borg és Michael Chiesa is olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy kórházba kerültek, így nem tudtak részt venni a gálán.

A botrányos eset után McGregor és társai nem léphettek ringbe az eseményen, majd az ír ketrecharcos feladta magát és a New York-i rendőrség őrizetbe vette. A UFC elnöke, Dana White később azt nyilatkozta, szerinte ez volt a legundorítóbb dolog, ami valaha megtörtént a ketrecharc világában.

Tömegverekedés a Nurmagomedov elleni csúcsrangadó után

McGregor 2018 októberében legnagyobb riválisával, a dagesztáni Habib Nurmagomedovval csapott össze Las Vegasban. A kiélezett ütközet negyedik menetében a földharcban erősebb rivális a padlóra küldte McGregort, akin sikerült fojtást csinálnia, így az ír elveszítette a mérkőzést.

Miután McGregor feladta a meccset, Nurmagomedov kiugrott a ketrecből és nekiment ellenfele csapatának, a vesztes pedig a dagesztániakkal balhézott a ringben.

Óriási tömegverekedés robbant ki az arénában, aminek a végén Nurmagomedov csapatának három tagját letartóztatták, majd később elengedték őket.

A győztes bunyós a meccs utáni sajtótájékoztatón elnézést kért a botrányért, azonban elárulta, hogy nagyon nehezen viselte azt, hogy McGregor az összecsapás előtt a családját és a vallását sértegette.

Az apám arra tanított, hogy mindig legyek tiszteletteljes. Akik ismernek, tudják, milyen vagyok. Ez egy olyan sport, amely a tiszteleten alapul, nem a mocskos beszéden. Változást akarok ebben!" - mondta Nurmagomedov, akit kilenc hónapra tiltottak el, míg McGregor hathónapos eltiltást kapott a káoszba fulladt mérkőzés után.

Nézőként támadt rá a bíróra

McGregor még akkor is képes botrányt okozni, amikor nem vív meccset a ringben. 2017 novemberében nézőként vett részt a Dublinban rendezett Bellator 187 névre keresztelt eseményen, ahol jó barátja, Charlie Ward kőkemény csata után győzte le riválisát, John Redmondot. A mérkőzés végén az ír ketrecharcos berohant a ringbe, hogy együtt ünnepeljen barátjával, azonban a szervezők megijedhettek McGregor akciójától, mert óriási lendülettel érkezett a ketrecbe, majd örömében földre vitte Wardot.

Ezt követően a mérkőzés bírója, Marc Goddard leszedte Wardról McGregort, aki annyira dühös lett, hogy három biztonsági embernek kellett visszafognia, nehogy összeverje a mérkőzésvezetőt.

Őrült száguldozások

Több mint egy évvel ezelőtt McGregor úgy meghajtotta a 150 ezer fontos, mintegy 65 millió forint értékű Bentley Continental GT típusú luxusautóját, hogy a rendőrségen ért véget a száguldozás.

A sebességhatárt bőven átlépő ketrecharcost Dublinban állították meg és vitték be közúti veszélyeztetés miatt.

A hírek szerint az autót a helyszínen lefoglalták, de később visszaadták a korábbi UFC-bajnoknak, akit óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, de vádat emeltek ellene, így meg kellett jelennie a kerületi bíróság előtt. McGregornak nem ez volt az első ilyen jellegű esete, 2017-ben ugyancsak az ír fővárosban követett el gyorshajtást a Range Roverével, amiért 1000 fontos bírságot (több mint 400 ezer forint) kellett fizetnie és fél évre bevonták a jogosítványát.

Conor McGregor gyakran száguldozik a luxusautóival Forrás: Instagram