Vágólapra másolva!
Megrázó jelenetek zajlottak le az argentin labdarúgó-bajnokságban megrendezett Estudiantes–Boca Juniors mérkőzésen, amelyet már 27 perc után félbe kellett szakítani, ugyanis a hazaiak játékosa, Javier Altamirano epilepsziás rohamot kapott a pályán.

Alig félóra telt el a mérkőzésből, amikor a 24 éves chilei futballista váratlanul összeesett, a pályán lévő játékosok és az orvosi stáb azonnal a segítségére sietett. Hugo Montenegro, az Estudiantes orvosi csapatának vezetője megállapította, hogy Altamirano epilepsziás rohamot kapott, ezért mentővel egy közeli kórházba szállították. 

Estudiantes vs Boca Juniors, campeonato 2024, Javier Altamirano
Javier Altamiranóért aggódott mindenki
Fotó: Photosport via AFP

Az ijesztő jelenetek láttán Fernando Echenique játékvezető rögtön véget vetett a találkozónak. A hazai játékosok közül többen is a könnyeikkel küszködtek, Altamirano várandós felesége pedig rémülten figyelte a lelátóról, hogy mi történik a párjával.

Az Estudiantes közleményt adott ki a rohamot kapó futballista állapotáról.

"A CT-vizsgálat nem mutatott ki rendellenességet, de megfigyelés alatt kórházban van, ahol további vizsgálatok várnak rá. Az állapota stabil” – áll a klub közleményében.

Az Estudiantes vezetőedzője, Eduardo Dominguez is megszólalt az esetről.

Sok dolog van, ami fontosabb mint egy futballmeccs. Az élet minden helyzetben előrébb való. Nagyon nehéz volt utána, bementem az öltözőbe és a játékosok csak sírtak... Altamirano várandós felesége teljes sokkban volt, most már viszont vele van"

 – mondta Dominguez.