Vágólapra másolva!
Rengeteg rasszista üzenetet kapott a Bayern München labdarúgócsapatának világbajnoki ezüstérmes játékosa, Dayot Upamecano, emiatt a klub a hivatalos közösségi oldalán tett közzé egy közleményt.

Szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Bayern München 1-0-s vereséget szenvedett az olasz Lazio otthonában. A meccs negatív hőse a bajorok védője, Dayot Upamecano volt, aki a második félidő közepén úgy szabálytalankodott, hogy azért egyből piros lapot kapott, és a faultért megítélt büntetőből szerezte a Lazio a győztes gólt.

Dayot Upamecano
Dayot Upamecano szabálytalansága döntötte el az odavágót
Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

Botrányosan viselkedtek a "szurkolók", közleményt adott ki a Bayern

A 25 éves, vb-ezüstérmes francia focista a történtek miatt rengeteg negatív hozzászólást kapott, sokan a bőrszínének tulajdonították a meggondolatlanságát. Ennek következtében a Bayern a hivatalos X-oldalán közleményt adott ki.

Teljesen undorítóak a Dayot Upamecano elleni rasszista megjegyzések a közösségi médiában. 

Az FC Bayern ezt a lehető leghatározottabban elítéli. Aki ehhez hasonló megjegyzéseket tesz, az nem rajong a klubunkért. Mi melletted állunk, Upa!" – írták a bejegyzésben a müncheniek.

A visszavágóra március 5-én kerül sor Németországban, addig a Bundesligában a Bochum, a Leipzig és a Freiburg ellen játszik bajnokit az éllovas Leverkusen mögött ötpontos hátrányban álló Bayern.

Kapcsolódó cikkek