Dárdai Pál fia magyar válogatott mezben lenne ott a nyári foci-Eb-n

Dárdai Palkó, Hertha
12 August 2023, Thuringia, Jena: Soccer: DFB Cup, 1st round, FC Carl Zeiss Jena - Hertha BSC at Ernst-Abbe-Sportfeld. Palkó Dárdai (Hertha BSC) celebrates after his 1:0 goal. Photo: Jacob Schröter/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Jacob Schröter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál legidősebb fia visszaverekedné magát a nyári németországi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretébe.

Ifjabb Dárdai Pál, vagy, ahogy sokáig nevezték, Dárdai Palkó két és fél év után tavaly nyáron igazolt vissza a Hertha Berlinbe a Fehérvár FC-től. A 24 éves szélsőre nagy szüksége volt a másodosztályba zuhant csapatnak, ő azonban egy súlyos sérülés miatt nem tudott annyit segíteni - az egyébként az ősz végére már kimondottan jó formába lendült kék-fehéreken - amennyit szeretett volna.

Dárdai Palkó újra teljes gőzzel harcolhat a pályán Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jacob Schroter

A berliniek spanyolországi edzőtáborában azonban már visszatért a pályára, és ismét nagy tervei vannak, méghozzá nem csak a Herthával, hanem a magyar válogatottal is. A korábbi magyar kapitány, Dárdai Pál legidősebb fia 2022. november 20-án a görögök elleni 2-1-es siker alkalmával 18 perc erejéig már bemutatkozhatott Marco Rossi csapatában, de nem itt akar megállni.

A 24 éves szélső most, újra egészségesen elárulta: tavasszal olyan teljesítményt akar nyújtani, hogy visszasegítse klubcsapatát a Bundesligába, és nemzeti együttesünk kerettagjaként részt vehessen a nyári Európa-bajnokságon, írja a Ripost.

- jelentette ki határozottan.

"Három és fél hónapra kiestem, ezért a karácsonyi szünetben sokat kellett dolgoznom az erőnlétemen. Hülye sérülésem volt, kétszer is meg kellett operálni. Most 70 százalékos állapotban vagyok. Egy ilyen sérülés után okosnak kell lenni, szükségem van még pár edzésre, míg újra teljes értékű leszek.

De nem helyezhetünk magunkra akkora nyomást, hogy azt mondjuk, mindenáron fel kell jutnunk. Elvégre tudjuk, hogyan indult a szezon. De természetesen mindenkinek ott motoszkál a fejében, hogy még bármi megtörténhet – mondta Dárdai Palkó, aki a magyarországi kitérőjéről is beszélt: úgy érzi, fizikailag és játékban is fejlődött a Vidiben, igazán ott sikerült profi futballistává érnie.