Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar bajnok Ferencváros második helyen továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga F csoportjából, mivel 1-1-es döntetlent játszott itthon az előző kiírás olasz döntősével, az első helyezettként rögtön a nyolcaddöntőbe lépő Fiorentinával. A találkozó után Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sport kamerája előtt beszélt a történelmi sikerről, és megköszönte a klubvezetésnek a belé fektetett bizalmat.

„Szükségünk volt a küzdelemre, különösen egy ilyen jó csapat ellen, gyors, erős együttes a Fiorentina, amelyet egy remek edző irányít. Nagyon jól felkészültünk, szervezettek voltunk. Sikerült is betalálnunk.

– kezdte az értékelését a szerb szakember, aki a Fradi-szurkolók támogatását is megköszönte.

Dejan Sztankovics rendkívül büszke a játékosaira Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„A szurkolóknak is gratulálok, ők voltak a tizenkettedik játékosunk, és együtt harcoltunk. Nem kaptunk ki a csoportkörben, történelmet írtunk a Ferencvárosnak.

Fontos volt, hogy meglegyen az egygólos előnyünk, mert az utolsó harminc percben négy erős támadóval ment előre a Fiorentina. Kontrollálni tudtuk az eseményeket, nem úgy mint Firenzében, ahol kifogytunk az energiából a meccs végére. Keményen dolgozunk majd a felkészülési időszakban, mert úgy kell játszanunk, ahogy azt a Fradinak kell. Köszönjük a támogatást és köszönöm én is, hogy ennél a klubnál dolgozhatok" – tette hozzá Dejan Sztankovics, aki csapatával veretlenül jutott tovább az Európa Konferencia-liga csoportjából.

Az olasz Fiorentina csoportelsőként a márciusi nyolcaddöntőbe lépett, míg a magyar bajnok Ferencvárosnak, amely az előző idényben az Európa-ligában is megélte a kupatavaszt, másodikként februárban játszania kell a 16 közé jutásért.

A Ferencváros hétfőn a nyoni sorsoláson kap ellenfelet az Európa-liga csoportharmadikjai közül.