Vágólapra másolva!
Dibusz Dénes, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros kapusa óriási sikereket ért el az idei szezonban, ennek ellenére a Fradi csapatkapitánya korántsem elégedett az idei szezonjával. A magyar válogatott kapus a Borsnak mesélt a 2023-as évéről, és a kislányáról, aki éppen szenteste napján lett két hónapos.

Dibusz maratoni szezonja

Dibusz Dénes kereken tíz év erősíti a Ferencvárost, azóta pedig mindent elért a fővárosi csapattal, hiszen hatszor nyert bajnoki címet, négyszer Magyar Kupát, mellette pedig sorozatban ez az ötödik szezon, amikor a Fradival valamik európai kupasorozatban szerepel. A Ferencváros az NB I-ben csak a második helyen áll, azonban az Európa Konferencia-ligában veretlenül jutott tovább a csoportjából, így készülhet a tavaszi folytatásra.

Dibusz Dénes a magyar válogatottban is alapember lett Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Ha tízes skálán kell értékelni az évet, akkor egy hatost kell adnom magunknak.

- mondta a Borsnak Dibusz Dénes, aki egy másik tízes skálán a kapus 9-est adott arra, mennyire érzi jelenleg fáradtnak magát.

A Fradi kapusának legnagyobb ajándéka

A Fradi 33 éves kapusa klubcsapata maratoni hosszúságú sorozata mellett a válogatottban is végig védte az Eb-selejtezőket. Dibusznak most jön a pihenés időszaka, 12 napig csak a családjának élhet, aztán január 5-ig, az alapozás kezdetéig egyéni munkákat kell végeznie. A karácsony különleges lesz az idén, mivel éppen szenteste napján lesz két hónapos a kapus kislánya. Vele lett négytagú a család, ő most a família legnagyobb ajándéka.

„A pici érkezése behatárolja a lehetőségeinket, de

- folytatta a Fradi kapusa, akinek ilyenkor kedvenc ételeiről sem kell lemondania, egy valami azonban biztos, a konyhában nem sűrűn tűnik majd fel.

„Azt gondolom, hogy mindenkinek jobb lesz, a főzést és a sütést az avatott, hozzáértő kezekre bízom, én ebből kimaradok.

Elengedhetetlen a tradicionális halászlé. Elszoktam már tőle, év közben nem eszek, de karácsonykor mindig jól esik.

Csakúgy mint az ilyenkor kötelező töltött káposzta" - tette hozzá Dibusz Dénes, akinek jövő nyáron minden esélye meglesz arra, hogy Eb-meccsen védhesse a magyar válogatott kapuját, de az ezt firtató kérdésre azt mondta, hogy ő is és Gulácsi Péter is mindent meg fognak tenni a csapatba kerülésért.