Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa negyeddöntőjében a Chelsea 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban győzte le a Newcastle United csapatát, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A londoniak egyik tizenegyese után az egyik szurkoló berohant, és megtámadta a Newcastle kapusát, Martin Dubravkát.

A Stamford Bridge-en megrendezett mérkőzés 16. percében a Newcastle United szerzett vezetést: egy eladott labda után Callum Wilson iramodott meg a saját térfeléről, három védővel a nyakán úgy tűnt, a Chelsea védői könnyedén tisztázni tudnak, azonban Badiashile katasztrofális hibáját kihasználva az angol válogatott támadó a kapu bal oldalába tekert.

A hátralévő időbe az addig hősiesen és tökéletesen védekező Newcastle azonban nem tudta kihúzni a végéig, mivel a 92. percben Mihajlo Mudrik döntetlenre mentette a meccset. Az ukrán támadó két hónap után volt ismét eredményes, Eddie Howe együttese pedig először kapott gólt a Ligakupa idei kiírásában. Az egyenlítő gól után az egyik szurkoló beszaladt a pályára,

és mellel meglökte a Newcastle kapusát, Martin Dubravkát. A férfit még a biztonságiak sem tudták visszatartani.

A Chelsea edzője, Mauricio Pochettino keményen kritizálta a szurkolót, és szerinte ezzel a saját csapatukat sodorják veszélybe, akik berohannak a pályára.

A rendes játékidő lejárta után rögtön tizenegyespárbaj következett, melyben a Chelsea góljánál nagyot hibázó Trippier mellé rúgta a büntetőjét, míg Matt Richie lövését Petrovic védte bravúrral, így a londoniak 4-2-es összesítéssel bizonyultak jobbnak és bejutottak a sorozat elődöntőjébe.