Vágólapra másolva!
Vasárnap délután az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte a montenegrói csapatot a Puskás Arénában, ezzel Marco Rossi együttese veretlenül, csoportgyőztesként jutott ki a jövő nyári Európa-bajnokságra. A találkozó után a világklasszis teljesítményt nyújtó Szoboszlai Dominik kiment a szurkolóhoz, megkapta a mikrofont és elmondta, hogy jövő nyáron történelmet szeretnének írni a válogatottal.

„Elsősorban szeretnék iszonyatosan nagy köszönetet mondani a csapatnak azért munkáért, amit beletettek. Hatalmas tapsot megérdemelnek a munkáért és az alázatért. Nem elfeledve a szövetségi kapitányt, és az egész stábot a szertárostól a fizioterapeutáig. Most itt éppen hatvanötezer embernek, de mellettük minden magyarnak, akiktől hatalmas szurkolást kapunk, mindig ott álltok mögöttünk.

– mondta a meccs után a magyar táborba beálló Szoboszlai Dominik, aki azzal indított, hogy ünneplésként húzóra megitta a szurkolóktól kapott pálinkát.

Szoboszlai Dominik világklasszis teljesítményt nyújtott Fotó: Csudai Sándor - Origo

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a magyar válogatott immár 12 találkozó óta veretlen - legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata - és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.