Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re nyert Montenegró ellen 65 ezer szurkoló előtt a Puskás Arénában és veretlenül, csoportelsőként jutott ki a jövő évi Eb-re. A meccs hőse Szoboszlai Dominik volt, a csapatkapitány két csodás góllal fordított és a harmadik találatban is óriási szerepet játszott. A Liverpool sztárja a mérkőzés után összegezte az Eb-selejtezőkön nyújtott szereplést és már a 2024-es kontinenstornáról is beszélt.

"Csoportelsők vagyunk, büszkék vagyunk a stábra, a szurkolókra is. Voltak olyan meccseink, amikor az emberek kikapcsolhatták volna a tévét és nekem is volt olyan, hogy inkább becsuktam a szemem.

Most iszonyatosan boldog vagyok, remélem, mindenki büszke ránk" -

kezdte értékelését Szoboszlai az M4 Sport riporterének, majd az első góljára is kitért, amikor a zseniális szólója közben az egyik montenegrói védőnek kötényt adott.

Szoboszlai Dominik két zseniális góljával fordított a válogatott Montenegró ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindenki beletette a saját melóját ebbe a meccsbe és ebbe a sorozatba 100 százalékosan. Iszonyatosan sok lemondással jár ez az egész, persze amellett, hogy büszkeséggel tölt el. Figyelni kell a másikra és rengeteg dologra, szóval nem olyan egyszerű ez a történet, de megéri csinálni" - tette hozzá a 23 éves sztár, akit arról is kérdeztek, hogy mire gondolt, amikor a szurkolók közé állva felejthetetlen folytatást ígért a jövőre nézve

"Nem tudok előrenézni, nem vagyok jövőbe látó, pedig örülnék neki. De az a lényeg, hogy csináljunk valami olyat, amire mindenki büszke lesz" -

zárta gondolatait a 2024-es Eb-re utalva a válogatott csapatkapitánya.