Vágólapra másolva!
Vasárnap délután az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte a montenegrói csapatot a Puskás Arénában, ezzel Marco Rossi együttese veretlenül, csoportgyőztesként jutott ki a jövő nyári Európa-bajnokságra. A találkozó után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport kamerája előtt köszönte meg a szurkolók támogatását, és szót ejtett Szoboszlai Dominik klasszisáról is.

„Ez nem álom, hanem a valóság. Nehéz csoport volt, már ami az ellenfelek karakterisztikáit illeti, mert itt nagy harcosok voltak. A srácok óriási erőfeszítéseket tettek egész évben, senki nem számított arra, hogy veretlenül zárjuk az évet. Mindenki nagyon boldog lehet most. Köszönöm a szurkolóknak, mert amit tettek a srácokért és értem, az olyan, amit soha nem éltem át korábban.

– kezdte az értékelést az M4 Sport kamerája előtt Marco Rossi, aki a kétgólos Szoboszlai Dominikról is ejtett pár szót.

Marco Rossit imádják a szurkolók Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Dominik korábban hiányolta, hogy több gólt szerezzen. Az első fantasztikus volt, és a második is szépre sikeredett.

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki az Eb-szereplést firtató kérdésre azt mondta, hogy pályafutása során minden sikerét a kőkemény munkának köszönheti, és ha a csapata sikeres lesz a kontinenstornán, az a kőkemény munka miatt lesz.

A Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a magyar válogatott immár 12 mérkőzés óta veretlen - legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata - és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

A magyar válogatott a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolását.