Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen. A találkozó után Kalmár Zsolt, a magyar csapat középpályása elsírta magát a kamerák előtt, a szurkolók mellett pedig köszönetet mondott Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki a kezdetektől fogva bízott benne,

„Sokszor átéltem nehézségeket az elmúlt években.

Magunknak tettük nehézzé a mai meccset, rég el kellett volna dönteni, aztán kaptunk egy pirosat és kiegyenlítődött a találkozót. A kemény munka miatt azonban most mellénk állt a szerencse és tudtunk egyenletíni. Köszönjük annak a több millió magyarnak, aki mögöttünk volt. Ez a győzelem most egész Magyarországé. Köszönöm mindenkinek, aki mögöttem állt az elmúlt években, főleg a Mesternek, aki bízott bennem folyamatosan" – mondta Kalmár Zsolt, aki főszerepet játszott abban, hogy a magyar csapat kijutott a 2021-es Eb-re, a részben hazai rendezésű tornán azonban nem léphetett pályára, mert 2021 márciusában súlyos térdésülést szenvedett az Andorra elleni vb-selejtezőn.

Kalmár Zsoltnak (jobbra) élete álma válhat valóra az Eb-szerepléssel Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott ezzel már 11 meccs óta veretlen, ezzel a döntetlennel pedig hét pontra növelte előnyét a harmadik Montenegróval szemben. A csoportelsőség azonban még nem dőlt, mert a szabadnapos szerbek két ponttal vannak lemaradva a mieink mögött.

Marco Rossi csapata vasárnap délután háromtól a montenegrói válogatottat fogadja a Puskás Arénában a selejtezőcsoport utolsó fordulójában.