Vágólapra másolva!
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) bejelentette, hogy kik közül kerülhet ki 2023-ban a kontinens legjobb férfi labdarúgója. A versenyben a Ferencváros is érintett a tunéziai Mohamed Ali Ben Romdán révén – írta a fradi.hu.

A CAF 30-as listáján a nyáron igazolt tunéziai válogatott középpályás mellett olyan nevek szerepelnek, mint az angol Manchester City-vel az előző idényben európai Bajnokok Ligáját nyerő algériai Rijad Mahrez, a szintén angol Liverpoolban játszó egyiptomi Mohamed Szalah, az olasz Napolit bajnoki címre vezető nigériai Victor Osimhen, a Bundesliga góllövőlistáját vezető guineai Serhou Guirassy vagy a címvédő szenegáli Sadio Mané.

Ben Romdán ott van Afrika legjobbjai között Forrás: fradi.hu

A fradi.hu megírta, hogy a 30-as listát a CAF vezetői, afrikai futball-legendák és neves újságírók döntése alapján állították össze, és a 2022 novembere valamint 2023 szeptembere közötti teljesítményeket vették figyelembe.

A végső győztesről is futballszakemberek, sportvezetők, újságírók, edzők szavazati alapján döntenek majd. A díjátadó gálára 2023. december 11-én a marokkói Marrákesben kerül sor.