Ezt mondta a Manchester United edzője, miután majdnem 100 éve nem látott mélységben van a klub

fbl Horizontal
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts during the English League Cup fourth round football match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford, in Manchester, north west England, on November 1, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United a Ligakupa címvédőjeként szerda este 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán tavalyi döntős ellenfelétől, a Newcastle Unitedtől. A manchesteriek zsinórban második meccsükön kaptak ki hazai pályán 3-0-ra, így évtizedek óta nem látott mélységbe zuhantak.

"Tudjuk, hogy ez nem elég jó. Vállalnunk kell a felelősséget, vállalnom kell a felelősséget. Nem teljesítettünk jól, ezért sajnálom a szurkolókat.

A játékosok összetartanak, ma is láttuk, hogy próbálkoznak, nincs is más lehetőség előttük. Megértem, hogy ilyen eredmények után megkérdőjelezik a munkámat, de bízom benne, hogy tudom kezelni a helyzetet. Momentán rossz helyzetben vagyunk, de szeretek küzdeni és szeretem a kihívásokat" – mondta Erik ten Hag, aki azt is elárulta, hogy az első félidőben megsérült Casemiro, így ő biztosan nem lép majd pályára szombaton.

Erik ten Hag gyors reakiót vár a csapatától Forrás: AFP/Paul Ellis

„Sok sérültünk van ebben a szezonban, de ez soha nem jelenthet kifogást, hozni kell az eredményeket, de nyilvánvalóan a vasárnapi és a szerdai meccs is elmaradt ettől."

Jól mutatja, mekkora gödörben van a United, hogy 1962 óta először kapott ki hazai pályán zsinórban kétszer minimum három góllal, míg a Newcastle United legnagyobb idegenbeli sikerét érte el Manchesterben 1930 óta. A Manchester United az 1962-63-as szezon óta először veszített el az idény első 15 meccséből legalább nyolcat, és 1930-31 óta nem volt olyan, hogy az első tíz hazai meccséből ötször is kikapjon a csapat.