Vágólapra másolva!
Szombat este a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a szerb csapatot a Puskás Arénában, ezzel Marco Rossi csapata továbbra is magabiztosan vezeti az Eb-selejtezős csoportját és óriási lépést tett kijutás felé. A találkozó után Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa azt mondta, kellett ehhez a sikerhez a szerencse, mert a gólvonalon olykor meghűlt az ereiben a vér.

„Nem volt eseménytelen meccs, végig a szerbek nyomtak, érezhető volt, hogy a három pontért léptek pályára. Ők voltak lépéskényszerben, és mivel kétszer is vezetést szereztünk, ez csak felerősödött. A két lesgólnál meghűlt a vér az ereimben, meg volt amikor pár másodperc alatt két kapufát lőttek. Fortuna velünk volt, de mindent megtettünk érte, mert látható is volt, hogy minden játékosunk görcsig ment" – mondta a találkozó után Dibusz Dénes, aki Sallai Roland góljáról azt mondta, védhetetlen volt.

Dibusz Dénes megint a magyar csapat egyik legjobbja volt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezzel a győzelemmel a a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy léphet pályára, hogy ha legyőzi a litván csapatot, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.