A Bayern győzelmének ezúttal Angliában örülhettek a legjobban

fbl Horizontal
Bayern Munich's English forward #09 Harry Kane (L) vies with Galatasaray's Turkish defender #42 Abdulkerim Bardakci (R) during the UEFA Champions League group stage football match between Galatasaray and Bayern Munich at the Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul on October 24, 2023. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az A csoport rangadóját rendezték kedden kora este Isztambulban, ugyanis a még hibátlan, hatpontos Bayern München az előző körben a Manchester Unitedet Angliában legyőző, így a meccs előtt négy ponttal álló Galatasaray otthonában lépett pályára. A fordulatos, izgalmas meccsen a kissé tartalékos Bayern 3-1-re nyert.

A meccs toronymagas esélyese így is a Bayern volt, amely zsinórban 36 veretlen Bajnokok Ligája csoportmeccsel a háta mögött érkezett Törökországba.

A Bayern München az Ulreich - Mazraoui, Kim, De Ligt, Davies - Kimmich, Laimer - Sané, Musiala, Coman - Kane csapattal állt fel,

míg a törököknél a sztárok közül ott volt a pályán Mauro Icardi, Wilfried Zaha és Lucas Torreira is.

A 8. percben az első lehetőségét gólra váltotta a Bayern. Sané ment el a baloldalon, majd a passza után Coman lőtte ki a jobb alsót.

Szinte rögtön egyenlíthetett volna a Galata, de Aktürkoglu lövését bravúrral védte Ulreich. A 30. percben végül összejött az egyenlítés. Kimmich becsúszása után kapott tizenegyest a Galata, mit Icardi egy pimasz panenkás megoldással lőtt a kapuba.

A második félidőben meglőtte a maga gólját Harry Kane, aki Musiala beadása után lőtt egyből. Az első kísérletet még blokkolták, de pont elé pattant vissza a labda és a kapuba lőtt.

Harry Kane nagyon fontos gólt szerzett Forrás: AFP/Ozan Kose

A második német ól után kinyíltak a törökök, aminek hamar meglett az eredménye: Kane kiosztott egy gólpasszt is, Musiala szerezte a harmadik német gólt, tizenegy méterről lőtt a kapuba.

Ennek az eredménynek a Manchester Unitednél örülhetnek, hiszen az angoloknak így marad esélyük a csoport második helyét megszerezni majd, ugyanis egyelőre nulla ponttal állnak.

A másik kora esti meccsen a D csoportban az előző kiírásban döntős olasz Internazionale hazai pályán nyert 2-1-re a Salzburg ellen. Az első félidőben Alexis Sanchez szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a második félidőben Oscar Gloukh egyenlített.

Mindössze hét percig volt döntetlen az állás, mert Calhanoglu tizenegyesből újra vezetést szerzett az Internek és az eredmény már nem is változott. Az Inter hét ponttal a csoportja élére állt.