A Barcelonát és a Manchester Unitedet is megbüntette az UEFA

fbl Horizontal EUROPA LEAGUE FOOTBALL
Manchester United's Brazilian midfielder Antony (L) celebrates after scoring his team second goal during the UEFA Europa league knockout round play-off second leg football match between Manchester United and FC Barcelona at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on February 23, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Manchester United is pénzbüntetést kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt.

A katalán klub azért kapott 500 ezer eurós bírságot, mert tévesen jelentette be az "immateriális javak elidegenítéséből" származó nyereséget, amelyet nem lett volna szabad bevételként elszámolni.

Pénzbüntetést kapott a Barcelona és a Manchester United Forrás: AFP/Oli Scarff

A szigetországi egyesületnek 300 ezer eurót kell fizetnie, mivel nem érte el azt a célt, hogy megközelítse a nullszaldós eredményt a futballhoz kapcsolódó üzletekben, beleértve a játékostranszfereket, a béreket és a szociális adókat.

Hasonló okok miatt a török Basaksehirre 400, a belga bajnok Royal Antwerpre és a török Trabzonsporra 300-300, míg a ciprusi APOEL-re és a szintén török Konyasporra 100-100 ezer eurós büntetést róttak ki.