Vágólapra másolva!
A német másodosztályban, a Bundesliga 2-ben a Hertha Berlin a korábban a német élvonalban bajnoki címet szerzett Kaiserslautern csapatát fogadta, és a fővárosi csapat 3-1-re nyerni tudott.

A 33. fordulóban rendezett meccsen Dárdai Pál csapatában a fiai közül Márton és Palkó is kezdett, utóbbit a 79. percben cserélte le Dárdai Pál. A meccs érdekessége, hogy közvetlenül a találkozó előtt is arról írtak a német lapok, hogy a következő szezonban már nem a magyar szakember vezeti majd a berlini csapatot.

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern
Dárdai Pál magyarűáz csapata egyik gólszerzőjének, Fabian Reesének
Fotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Kaiserslautern ellen 20. percben tizenegyest kapta a berliniek, a megítélt büntetőt pedig Haris Tabakovics lőtte be, majd a félidő végén egyenlítettek a vendégek, amikor Marlon Ritter lőtt el tökéletesen egy szabadrúgást. Annak ellenére, hogy a 39. percben született a gól, maradt idő egy újabb találatra, a hazaiak Jeremy Dudziak révén az első félidő hosszabbításában újra megszerezték a vezetést, így 2-1-es hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A 67. percben dőlt el végleg a meccs, amikor Fabian Reese talált a kapuba, végül a 3-1 a meccs végeredményét jelentette. Dárdai Pál csapata ezzel a nyolcadik helyen áll, de a hátránya 11 pont a harmadik helyezett Düsseldorfhoz képest, ami már osztályozót jelentene, így a feljutásról nem igazán érdemes beszélni.

A Berliner Kurier szerint a Hertha amerikai befektetői egy ideje fúrják Dárdait, akivel a sajtóban üzengettek egymásnak korábban. 

"Ha valaki A-t mond, mondjon B-t is, tehát nevezze meg az érveit! Ne beszéljen a levegőbe, hanem mondja meg, hol a hiba! Akkor elfogadom" – replikázott Dárdai már karácsony előtt a tulajok nyilvános kritikájára.

A Bild legfrissebb információi szerint a következő idényben már nem Dárdai Pál lesz a Hertha vezetőedzője, ugyanis a német lap úgy értesült, hogy a klub ügyvezető igazgatója, Thomas Herrich a héten közölte a döntést a magyar edzővel, miszerint nem hosszabbítják meg a nyáron lejáró szerződését.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.