Bajban vannak Karácsonyék: költségvetési csalás gyanúja miatt indulhat ellenük eljárás

Karácsony, Gergely, KarácsonyGergely,
Karácsony Gergelyék csak hazudozik
Fotó: Videa
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet birtokába került nagy mennyiségű dokumentumhalmazból feltárultak egy 2019-es baloldali politikai akció gyanús pénzügyeinek részletei. Egy eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cég ugyanis rejtélyes külföldi megbízásból szerzett 112 millió forintjából finanszírozhatták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát. A bizonyítékok alapján most költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen bejelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeten bemutatott bizonyítékok alapján költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen Tényi István – írja a lap.

karácsonygergely
Karácsony Gergely
Fotó: Facebook

Egy eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cég ugyanis rejtélyes külföldi megbízásból szerzett 112 millió forintjából finanszírozhatták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát. 

A pénzügyi machinációban Karácsony több régi bizalmi embere, például Tordai Csaba, a Városháza jelenlegi jogi főtanácsadója, valamint Perjés Gábor, a Párbeszéd politikusa vett részt. Pontosan úgy, mint a 99 Mozgalomnál megismert 2021–22-es adománygyűjtős botrányban. A Magyar Nemzet birtokába került nagy mennyiségű dokumentumhalmazból feltárulnak a 2019-es akció részletei, így sok más mellett az, hogy 

Tordai élettársának cégétől miként került a külföldi pénz Perjés Gáborhoz, majd tőle a Karácsony kampányát lebonyolító Mindenki Budapestért Egyesület bankszámlájára.

Tényi István úgy vélekedett: az ügyben felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja. „Indítványozom, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében a Be. 380. § (1) bekezdése alapján a Tisztelt Ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést. A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem” – írta a bejelentő.