Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik szerdán a német Karlsruhe elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a Liverpool színeiben. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára és egy félidő alatt remek teljesítményt nyújtott, amivel Jürgen Klopp mellett az angol sajtót is lenyűgözte.

A Daily Mail egy terjedelmes cikkben méltatta Szoboszlait, kiemelve, hogy a Liverpool egy kifejezetten nagy munkabírású játékossal erősödött, hiszen több futógyakorlatot is megnyert az új csapatában. A magyar játékos a lapnak adott interjúban megerősítette, hogy alaposan kizökkentették őt Liverpoolban a komfortzónájából, hiszen olyat tapasztalt, amilyet korábbi pályafutása során eddig sosem. Szoboszlai az állóképessége mellett az első meccsén nyújtott teljesítményével – 46 passzából 44 sikeres volt – is kivívta Jürgen Klopp elismerését.

Mindene megvan a csapatnak ahhoz, hogy a legjobb legyen. A játékosok kiváló minőséget képviselnek, van egy remek edzőnk és csodálatos szurkolóink, minden, amire csak szükségük van. Most minden csak rajtunk múlik. És ehhez megvan bennünk a minőség is, sokan mindent megnyertek már, amit csak lehetett. Szóval minden adott ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Szeretnék tanulni a többiektől, és mindent elérni, ami csak lehetséges" – fogalmazott bizakodóan a magyar középpályás.

Szoboszlai szerint bármit elérhet a Liverpoollal Forrás: AFP/Daniel Roland

A Liverpool legközelebb hétfőn lép pályára a német másodosztályú Greuther Fürth ellen, majd a Leicester City, a Bayern München és a Darmstadt ellen is pályára fognak lépni Szoboszlaiék.