Arséne Wenger is szobrot kap az Arsenal stadionja előtt

fbl Horizontal
Arsenal's French manager Arsene Wenger gestures on the touchline during the English FA Cup final football match between Arsenal and Chelsea at Wembley stadium in London on May 27, 2017. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint Arséne Wenger szobrát hamarosan leleplezik az észak-londoni Emirates Stadion előtt.

A 73 éves francia szakember közel 22 évig volt a Premier League-ben szereplő Arsenal menedzsere, ez idő alatt három bajnoki címet, hét FA-kupát és hét angol Szuperkupát nyert az észak-londoni csapattal.

Nem mellesleg Wenger a Premier League történetének egyetlen edzője, aki csapatával veretlenül tudta megnyerni a bajnokságot.

A The Athletic értesülései szerint az Arsenalnál már egy ideje dolgoznak a Wenger bronzszobrán, melyet a "Legyőzhetetlen" 2003/04-es szezonjának 20. évfordulójára szeretnének felállítani.

Az elkészült szobrot először egy digitális bemutatón keresztül lehet majd megcsodálni, ami mindenki számára elérhető lesz. Ezt követően Wenger egy zárt körű ünnepségen vesz majd részt a családja, a barátai és a "Legyőzhetetlenek" társaságában, akiket egy különleges ünnepségre hívnak meg.

Arséne Wenger az Arsenal történetének legeredményesebb edzője Forrás: AFP/Ian Kington

Wenger 2018-ban megköszönték a munkáját, ez pedig annyira mély nyomot hagyott a francia szakemberben, hogy távol maradt a klubtól és négy és fél évig nem járt az Emirates Stadionban. Pont ezért nehéz volt megszerezni Wenger áldását a szoborhoz és annak leleplezéséhez is.

A megbékélés szempontjából jelentős lépés volt, amikor az előző szezonban, Wenger december 26-án visszatért, és a helyszínen nézte meg a West Ham United elleni mérkőzést.

A francia szakember elképesztő fogadtatásban részesült, a szurkolók szinte az egész meccsen a nevét skandálták.

Az észak-londoni Emirates Stadion előtt Arséne Wengeré lesz az ötödik szobor. Korábban olyan legendák kaptak szobrot a klubnál, mint Dennis Bergkamp, Tony Adams, Thierry Henry és Herbert Chapman.