Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo 200. mérkőzését játssza a portugál labdarúgó-válogatottban, amennyiben kedden (ma) este pályára lép az Izland elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn.

A 38 esztendős Európa-bajnok futballista a tavalyi katari világbajnokság második felében háttérbe szorult Fernando Santos szövetségi kapitány döntése nyomán, az új szakvezető, Roberto Martínez azonban bizalmat szavazott az ötszörös aranylabdás támadónak.

Ronaldo szombaton csapatkapitányként végigjátszotta a bosnyákok ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést, amely a 199. fellépése volt nemzeti színekben, ezzel csúcstartó a férfiak között. A második helyen a kuvaiti Bader al-Mutava áll 196 válogatottsággal. Így a reykjavíki Laugardalsvöllur Stadionban Ronaldo első férfi futballistaként érheti el a kétszázmeccses álomhatárt. A válogatottban szerzett gólok tekintetében szintén rekorder a szaúdi al-Nasszr sztárja: 122 alkalommal talált be nemzeti színekben.

Ronaldo első férfi futballistaként érheti el a kétszázmeccses álomhatárt Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira


- fogalmazott Ronaldo. Hozzáfűzte: nagyon büszke rá, hogy megközelítette ezt a határt, és nagyszerű lenne góllal ünnepelni a jubileumi találkozót. Ugyanakkor fontosabb számára a három fordulót követően százszázalékos portugál válogatott újabb sikere, és az, hogy társaival kijussanak a kontinensviadalra.