Az Arsenal túllicitálta a BL-győztes Manchester Cityt, átigazolási rekordot dönthet

fbl Horizontal
Declan Rice (balra) az angol válogatott egyik legfontosabb játékosa
Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal 105 millió fontos ajánlatot tett Declan Rice-ért, a West Ham United csapatkapitányáért.

Az Arsenal korábban egy klubrekordot jelentő 90 millió fontos ajánlatot - 75 millió font plusz 15 millió bónusz – tett a West Ham Unitednak, ezt azonban a kelet-londoni klub azonnal elutasította.

Ezt követően a Manchester City is hivatalos ajánlatot tett Rice-ért, ami eredetileg 80 millió fontról és további 10 millió font bónuszról szólt, de a West Ham ezt is elutasította, ugyanis a klub vezetői már korábban kijelentették, hogy 100 millió alatt nem hajlandók megválni a 24 éves középpályástól.

Declan Rice (balra) az angol válogatott egyik legfontosabb játékosa Forrás: AFP/Ina Fassbender

Az észak-londoni klub kedden éjjel tette meg újabb ajánlatát, ami miatt a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City kiszállt a versenyből. Az Ágyúsok 100 millió fontot és további 5 millió fontot ajánlottak bónuszként a West Ham United angol válogatott középpályásáért.

Egybehangzó értesülések szerint az Arsenal a személyes feltételekben már megegyezett a 43-szoros angol válogatott játékossal, akinek végig az volt a célja, hogy Mikel Arteta csapatához csatlakozzon, mert jól érzi magát Londonban és a baszk edzővel való találkozás is meggyőzte őt az Arsenal ambícióiról.

Ha összejön az üzlet, akkor Declan Rice lesz minden idők legdrágább angol játékosa.