Vágólapra másolva!
Fabrizio Romano, az átigazolásokban jártas olasz újságíró a hivatalos Twitter-csatornáján tudatta, hogy Szergej Rebrov, a Ferencváros korábbi edzője mindenben megegyezett az Ukrán Labdarúgó-szövetséggel, így hamarosan ő lesz a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Romano azt írja, hogy Rebrov előtt a korábbi horvát vb-bronzérmes Slaven Bilić volt a legesélyesebb a kispadra, de vele nem tudtak megállapodni, így került a képbe a Ferencváros korábbi edzője, akivel mindenben megegyeztek.

Rebrov 2021 nyarán távozott a zöld-fehérektől, majd a szaúdi al-Ain csapatához szerződött. Az ukrán szakember eredetileg egy évet töltött volna az Egyesült Arab Emírségekben, hogy aztán hazatérjen és a Dinamo Kijev vagy az ukrán válogatott szövetségi kapitánya legyen, azonban az orosz-ukrán háború miatt még egyre elkötelezte magát a közel-keleti csapathoz, a szerződése pedig a szezon végén lejár.

Szergej Rebrov a Bajnokok Ligájába vezette a Ferencvárost Fotó: Polyák Attila - Origo

Rebrov 2018 augusztusa és 2021 májusa között összesen 161 alkalommal ült a Ferencváros kispadján. A Fradival három bajnoki címet nyert, emellett 2019-ben az Európa-ligába, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája-főtáblájára vezette a csapatot.

A Rebrov-korszak sorozatban elért három bajnoki elsőségének jelentőségét szemlélteti, hogy a Ferencváros ezt megelőzően 93 évvel korábban, 1926 és 1928 között tudott egymást követő három évben is bajnokságot nyerni.