Vágólapra másolva!
Február 20-án, életének 48. évében meghalt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros magyar válogatott focista. A korábbi kitűnő középpályás halálról az édesapja nyilatkozott a sportal.blikk.hu-nak, és elárulta, hogy a fia felakasztotta magát.

Idősebb Lendvai Miklós a sportal.blikk.hu-nak könnyek között beszélt fia öngyilkosságáról.

"Amikor befejezte a labdarúgást, azt gondoltam, majd a civil életben is megtalálja a a helyét. S talán így is volt jó ideig, ám az utóbbi időben egyre riasztóbb jeleket láttunk rajta.

Minden reggel felhívta az anyját telefonon, s mondta neki, anyu, főzd a kávét, ott leszek mindjárt. S jött, mert jó gyerek volt, aztán futott, szaladt tovább, bele a zűrzavaros világba. De azon az átkozott reggelen hiába vártuk" - mondta idősebb Lendvai Miklós, aki minden nap felöltözik, aztán a feleségével együtt elindul a temetőbe, a fia sírjához.

Lendvai Miklós fáradhatatlan volt a pályán Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Vártuk, hogy megint telefonál, és majd itt kávézik, de nem jött. Furcsa az ember lelke, valahogy rögtön rossz érzés fogott el. Mintha éreztem volna, hogy valami történt. Hívtam a kollégáit, akik semmit nem tudtak Mikiről. Szerették őt, hiába volt a fiam ennek a családi vállalkozásnak az egyik vezetője, ugyanúgy melózott, kétkezi munkát végzett, betonozott, téglát pakolt, mint a többiek. Soha nem játszotta a nagymenőt.

Még el tudtunk köszönni tőle. Megpusziltam, megsimogattam a fejét, jéghideg volt. A feleségem szorongatta a kezét, s azt kiabálta: kelj fel, Miki, kelj fel!" - idézte fel a történeteket idősebb Lendvai Miklós, aki azt is elárulta, hogy a fiának nem volt tartozása, nem szórta a pénzt, nem fenyegették, becsületesen élt a családjáért és a gyerekei voltak a legfontosabbak számára.

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!