Botka Endre az Origónak: Abban a másodpercben nem tudtam helyesen dönteni - videó

BOTKA Endre; WIRTZ, Florian
Leverkusen, 2023. március 9. A ferencvárosi Botka Endre (k) és Florian Wirtz, a német csapat játékosa (j), balról az olasz Davide Massa játékvezető a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Miután a Ferencváros helyenként jól játszva ugyan, de két balszerencsés góllal 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén, érthető módon nem felszabadult játékosok nyilatkoztak a német városba elutazó újságíróknak.

A leginkább letört talán a Fradi válogatott védője, Botka Endre volt, akinek mindkét tizenhatos környékén voltak emlékezetes megmozdulásai, a visszavágót azonban, ahogy önkritikusan fogalmazott az Origónak nyilatkozva, egy "hülyeség" miatt ki kell hagynia.

A csapatkapitány, Dibusz Dénes leginkább azért volt elkeseredett, mert a két gólon kívül a német csapatnak egyetlen komoly helyzete sem volt. Így viszont az eredmény kimondottan csalódást keltő, ugyanakkor a kapus szerint "nincs veszve semmi, és meg kell próbálni kiharcolni a továbbjutást".

"Elég idegesítő, hogy két gólos hátrány lett a vége" - kezdte értékelését Vécsei Bálint, aki ugyancsak végig a pályán volt Leverkusenben. Mint rámutatott, amikor a játékosok bátran felvállalták a szituációkat, a Fradi egyenrangú ellenfele tudott lenni a német sztárcsapatnak.