Kirúgták a világbajnok focilegendát az olasz csapattól

Cagliari v Spal - Serie B NurPhoto General news January 27 2023 27th January 2023 Cagliari v Spal Daniele De Rossi S.P.A.L. Italian Serie B Cagliari Spal Alessandro Tocco Horizontal
Daniele De Rossi(S.P.A.L.) during the Italian Serie B match between Cagliari v Spal, in Cagliari, Italy, on January 27, 2023. (Photo by Alessandro Tocco/NurPhoto) (Photo by Alessandro Tocco / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz másodosztályban, a Serie B-ben szereplő SPAL labdarúgócsapata kirúgta vezetőedzőjét, a játékosként világbajnok Daniele De Rossit. Az egykori kiváló középpályás utódja az a Massimo Oddo lett, aki szintén vb-győzelmet ünnepelhetett 2006-ban az olasz válogatottal.

Az AS Roma legendája idény közben érkezett a kiesés elől menekülő együtteshez, de a vezetésével sem sikerült javítani az eredményeken. A 17 meccséből csak 3 találkozót megnyerő De Rossi utódját hamar megtalálta a SPAL, amely a Bayern Münchenben, a Lazióban és az AC Milanban is megfordult korábbi jobbhátvédet, Massimo Oddót nevezte ki a kirúgott tréner helyére.

Érdekesség, hogy mindkét egykori futballista tagja volt a 2006-os németországi világbajnokságon aranyérmes olasz válogatottnak.

Oddo a szezon végéig kötelezte el magát a SPAL együtteséhez, de a szerződésében van egy további évre szóló opció is. A 46 éves szakember legutóbb a Padovát irányította, de nyár óta nem volt csapata.