Őrjöngenek az Atlético Madrid szurkolói, Diego Simeone kirúgását követelik

fbl Horizontal HEADSHOT
Diego Simeone és az Atlético Madrid nehéz helyzetben van
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid ebben a szezonban katasztrofális formában futballozik. A Bajnokok Ligájából már a csoportkörben kiesett és a La Ligában is látványosan szenved. A szurkolók rendkívül dühösek az eredmények miatt, többségük kirúgná a sikeredzőt, Diego Simeonét.

Az argentin szakember - aki a világ legjobban kereső fociedzője - 2011 óta a madridi együttes trénere, vezetésével a csapat rendre versenyben van a bajnoki címért a Real Madrid és a Barcelona mellett. Simeone irányításával 2014-ben és 2020-ban is La Ligát nyert az Atlético, amely az európai kupasorozatokban is remekül szerepelt, 2014-ben és 2016-ban döntőig jutott a Bajnokok Ligájában, 2012-ben és 2018-ban pedig Európa-liga-győztes lett.

A mostani idényben azonban mélyen a tudása alatt játszik a csapat, a BL csoportkörében a Porto, a Brugge és a Leverkusen mögött csak a negyedik helyen zárt, így az EL-ben sem folytathatja tavasszal.

A spanyol bajnokságban sem jobb az együttes helyzete, 14 forduló alatt már 4-szer kikapott és csak a 6. helyen áll jelenleg a tabellán.

Diego Simeone és az Atlético Madrid nehéz helyzetben van Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Nemzeti Sport megírta, hogy a Mallorca elleni vereség után a spanyol sportlap, a Marca megszavaztatta olvasóit Simeone kirúgásával kapcsolatban, ugyanis felerősödtek azok a hangok, miszerint az argentin edzőnek több mint egy évtized után távoznia kellene a kispadról.

A szavazás jelenlegi állása szerint a szurkolók 56 százaléka azonnali hatállyal elküldené Simeonét,

27 százaléka a szezon végéig kitartana mellette, míg a maradék 17 százalék továbbra is vele képzeli el a csapat jövőjét.