Több mint hárommillió dollárért kelhet el Maradona kezezős labdája

Maradona Maradona HORIZONTAL
Diego MARADONA, Argentina, is scoring the legendary "Hand of God" goal against England during the 1986 FIFA World Cup in Mexico
Vágólapra másolva!
Mintegy hárommilló dollárért (1,26 milliárd forint) kelhet el az a futball-labda, amelyet a legendás Diego Maradona juttatott a kapuba "Isten keze" segítségével az 1986-os világbajnokságon.

A mexikói vb negyeddöntőjében az argentinok úgy szereztek vezetést Anglia ellen, hogy szupersztárjuk fejelés helyett kézzel ütötte át a labdát a kapus Peter Shilton felett. Utólag úgy nyilatkozott, hogy kicsit az ő fejével és kicsit Isten kezével született a híres gól.

Isten keze érintette a labdát, nem csoda az elképesztő kikiáltási ár Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon

A 2-1-re megnyert meccsen Maradona második találata is emlékezetes volt, akkor ugyanis elképesztő szóló végén, szinte a teljes angol csapaton átszlalomozva talált a kapuba az Estadio Aztecában.

A híres-hírhedt labda jelenleg a mérkőzés játékvezetőjének, a tunéziai Ali Bin Nasszernek a tulajdonában van, aki 36 évvel ezelőtt nem vette észre a kezezést. A játékszert november 16-án bocsátják árverésre Angliában, az aukciós cég 2,8-3,3 millió dollárt vár érte.

Az árverésen Bin Nasszer játékvezetői dresszére és egy Maradona által utóbb a bírónak átadott, aláírt mezre is lehet licitálni.
Az argentinok 1986-ban megnyerték a világbajnokságot, és az a mez, amelyet a 2020-ban elhunyt Maradona viselt a nyugatnémetek elleni fináléban, 8,2 millió dolláros rekordárért kelt el májusban.