Megszerezte első győzelmét az AC Milan a Bajnokok Ligájában

AC Milan vs Dinamo Zagreb - UEFA Champions League AC Milan,Dinamo Zagreb,Football,Match,meazza,Milan,Milano,San Si Horizontal
MILAN, ITALY - SEPTEMBER 14: Olivier Giroud of AC Milan celebrates after scoring a penalty goal during the UEFA Champions League match AC Milan vs Dinamo Zagreb at San Siro Stadium in Milan, Italy on 14 September 22 Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a még nyeretlen AC Milan fogadta az első körben a Chelsea-t legyőző Dinamo Zagreb csapatát. Az első félidőben Giroud tizenegyesgólja után Saelemaekers is betalált, majd a második félidőben Orsic remek találatával szépítettek a vendégek. A csereként beállt Pobega gólja azonban eldöntötte a meccset a milánóiak javára.

Az első tíz percben aktívabb volt a hazai pályán játszó milánói csapat. Először Sandro Tonali majd Olivier Giroud lövése kerülte el a horvátok kapuját. A vendégek mélyen védekeztek, és a Milan támadói nehezen tudtak helyzetbe kerülni az első húsz perc után.

A félidő közepe körül Calabria szerzett labdát a jobboldalon, majd egy hosszú indítással a védők között kilépő Rafael Leaót hozta helyzetbe. A portugál szélső betört a tizenhatoson belülre, ahol azonban az utolsó pillanatban az egyik védő szerelni tudta a Milan játékosát. Pár perc múlva Ismael Bennacer vállalkozott lövésre húsz méterről, de a középpályás kísérletét kiöklözte Livakovic kapus.

Az első félidőben nagy harc folyt a pályán Forrás: AFP/Miguel Medina

A 26. percben az iráni Sadegh Moharrami egy szép lövőcsel után tisztára játszotta magát a Milan tizenhatosának sarkánál, majd a jobbhátvéd lövését nagy bravúrral védte Maignan. Öt perc múlva Tonali adott kiváló labdát Rafael Leaónak, de a portugál kapásból csúnyán a kapu mellé lőtt.

Az első félidő utolsó perceiben a portugál szélsővel szabálytalankodtak a Zagreb tizenhatosán belül. A bíró a büntetőpontra mutatott,

és a megítélt tizenegyest Giroud magabiztosan lőtte a kapu bal alsó sarkába a 45. percben.

Az első félidőben több találat nem született.

Giroud tizenegyesből talált be Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

Remekül kezdte a második félidőt az AC Milan: a portugál Rafael Leao egy remek biciklicsel után élesen középre adott,

és az ötös vonalánál érkező Saelemaekers remek fejest küldött a léc alá.

Az 55. percben zseniális góllal szépített a Dinamo Zagreb: Orsic kapott remek labdát a baloldalon, majd befelé törve összejátszott Petkoviccsal. A horvátok középcsatára a védők gyűrűjében remek mozdulattal tette vissza az üres területbe beinduló csapattársának a labdát,

aki tíz méterről pazar mozdulattal csavart a kapu bal oldalába.

Orsic szép gólt lőtt Forrás: AFP/Miguel Medina

A kapott gól némileg megfogta a hazaikat, és a Dinamo Zagreb többet birtokolta a labdát a következő percekben. Több mint húsz percig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd az AC Milan ismét gólt szerzett:

a 77. percben Theo Hernandez alapvonalról visszagurított labdáját a csereként beállt Tommaso Pobega óriási erővel a léc alá lőtte.

Az utolsó tíz percben még több támadást vezetett a Milan, de újabb találatot már nem tudtak szerezni a hazaiak. Így Stefano Pioli csapata megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligája idei szezonjában.

A szerdai játéknap másik kora esti mérkőzésén az első fordulóban Lipcsében magabiztos győzelmet arató Sahtar Donyeck pályaválasztóként 1-1-es döntetlent játszott a Celtic Glasgow-val Varsóban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

E csoport:
AC Milan (olasz)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-1 (1-0)
gólszerzők: Giroud (45., 11-esből), Saelemaekers (47.), Pobega (77.), illetve Orsic (56.)

F csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Celtic Glasgow (skót) 1-1 (1-1)
gólszerzők: Mudrik (29.), illetve Bondarenko (10., öngól)