Vágólapra másolva!
A Fehérvár 1-0-ra kikapott a Debrecen vendégeként az NB I-ben, így eldőlt, hogy a hazaiak az ötödik helyen végeznek az NB I-ben, de a fehérváriaknak még küzdeniük kell a dobogóért.

Volt még tétje a vasárnap esti Debrecen-Fehérvár meccsnek az NB I-ben, ugyanis a hazaiak az ötödik, a vendégek a harmadik helyüket biztosíthatták be egy győzelemmel, sőt a Fehérvárnak még a második hely megszerzésére is maradt sansza azzal, hogy a Paks döntetlent játszott Zalaegerszegen. A Fehérvárnak nem várhatott könnyű meccset, ugyanis a legutóbbi két hazai mérkőzésüket 1-0-ra megnyerték a debreceniek.

A Fehérvár nem tudta beiztsítani a dobogós helyét
Fotó: fehervarfc.hu

Az első félidőben több helyzete volt a fehérváriaknak, Megyeri Balázs azonban minden helyzetben védeni tudott, amikor nem, akkor pedig a kapufa kisegítette. A 14. percben Gergényi Bence beadása után a lécre fejelt Katona Mátyás, ez volt az első félidő legnagyobb helyzete.

A második félidőben is a fehérváriak támadója, Mamoudou Karamoko volt nagyon aktív, de Tobias Christensen is elszórakozott egy ígéretes helyzetet, amikor Sigér Dáviddal indultak ketten a kapu felé.

A második játékrészben gyűltek a sárga lapok, Vajda és Baranyai is besárgult, míg a vendégeknél Bese és Sigér kapott sárgát, miközben a kapuk előtt kevesebb veszél volt, egészen a 79. percig, amikor egy szöglet után érkezett a debreceni Meldin Dreskovic, aki egy röviden kifejelt labdát kapásból lőtt vissza a jobb alsóba, Tóth Balázsnak nem volt esélye védeni.

Tóthnak a hajrában volt még egy nagy védése, majd a Fehérvár is próbált rohamozni, de képtelen volt a kapuba találni Bartosz Grzelak csapata.

Debreceni VSC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 5347 néző, v.: Bognár
gólszerző: Dreskovic (79.)
sárga lap: Lagator (24.), Ferenczi (33.), Vajda (55.), Baranyai (73.), Bódi (93.), Szécsi (94.), Loncar (97.) illetve Sigér (65.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 67.), Ojediran - Dzsudzsák (Romancsuk, 84.), Vajda (Kocsis, 81.), Domingues (Bódi, 81.) - Bárány (Szécsi, 67.)

Fehérvár FC: Tóth B. - Bese, Spandler, Serafimov, Gergényi, Schön - Csongvai, Sigér (Gradisar, 77.), Christensen - Karamoko (Pető, 85.), Katona M. (Stefanelli, 67.)
 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.