Vágólapra másolva!
A már aranyérmes Bayer Leverkusen kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott vasárnap este a Bochum vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

Xabi Alonso együttese ezzel 50. meccsén is veretlen maradt a szezonban, a Bundesligában pedig már csak egyetlen összecsapást kell veretlenül teljesítenie ahhoz, hogy az első együttesként vereség nélkül zárjon. A Leverkusen már csütörtökön, az AS Roma elleni Európa-liga elődöntő visszavágóján elért döntetlennel megdöntötte a Benfica 48 veretlen találkozóból álló európai rekordját.

50 meccse veretlen a Bayer 04 Leverkusen, volt mit ünnepelni Bochumban is
Fotó: INA FASSBENDER / AFP

A Bajnokok Ligájában az elődöntőben a Real Madrid ellen búcszó Bayern München hazai pályán 2-0-ra nyert a Wolfsburg ellen, így győzelemmel búcsúzott a müncheni közönségtől Thomas Tuchel, a csapattól elküldött vezetőedző. A 4. percben már vezetett a Bayern, az eddig nem sok lehetőséget kapó Lovro Zvonarek lőtt gólt, majd a 13. percben Leon Goretzka máris beállította a végeredményt.

A Bayern 2-0-s sikerével kétpontos előnyben van a Stuttgarttal szemben, de a bajnoki második hely, így csak az utolsó fordulóban dől majd el.

 

Bundesliga, 33. forduló:
SV Darmstadt-TSG 1899 Hoffenheim 0-6 (0-5)
Bayern München-VfL Wolfsburg 2-0 (2-0)
VfL Bochum-Bayer Leverkusen 0-5 (0-2)
 

szombaton játszották:
FSV Mainz-Borussia Dortmund 3-0 (3-0)
SC Freiburg-1. FC Heidenheim 1-1 (1-1)
1. FC Köln-Union Berlin 3-2 (1-2)
Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 1-1 (1-1)
RB Leipzig-Werder Bremen 1-1 (0-1)
 

pénteken játszották:
FC Augsburg-VfB Stuttgart 0-1 (0-0)

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.