Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I első fordulójában lejátszott Kecskemét-Vasas (0-0) mérkőzésen a Vasas játékosa, Pátkai Máté súlyos szabálytalanságot követett el. Az egyértelmű piros lapos megmozdulásnak a meccsen semmilyen következménye nem volt. Éppen ezért fordultunk kérdéssel az MLSZ-hez, hogy a meccs után történhet-e utólagos eltiltás, vagy a pályán hozott ítélet marad érvényben?

Pátkai hosszan tolta meg a labdát, majd talppal, magasan becsúszva, nyújtott lábbal érkezett Uros Djuranovic lábára. A játékvezető sárga lapot sem adott neki, a videóbíró pedig nem látta pirosnak, így lapot sem kapott a brutális becsúszásért Pátkai. Szerencse, hogy nem tört el a kecskeméti játékos lába.

A döbbenetes bírói hiba itt látható.

Szerkesztőségünk vasárnap délután a következő kérdéssel fordult az MLSZ-hez.

Tisztelt MLSZ!
A szombaton lejátszott Kecskemét-Vasas NB I-es mérkőzésen Pátkai Máté súlyos szabálytalansága után sem a játékvezető, sem a VAR-személyzet nem látott okot arra, hogy piros lapot adjon a Vasas játékosának.
Az lenne a kérdésem, hogy miért történhetett ez így, van-e arra lehetőség, hogy az ítéletet utólag megváltoztassák, vagy esetleg Pátkai utólag kapjon büntetést?

Várom szíves válaszotokat.
Üdvözlettel és tisztelettel
Lantos Gábor
Origo sport, rovatvezető

Az MLSZ válasza hétfőn kora este érkezett meg.

Tisztelt Lantos úr, kedves Gábor!
Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a játékvezetők teljesítményét a Játékvezetői Bizottság rendszeresen és folyamatosan elemzi és értékeli.
Ez történik az ön által említett mérkőzéssel kapcsolatban is.

Érdeklődését megköszönve,
Üdvözlettel: MLSZ kommunikáció

Ebből a válaszból két következtetés vonható le.
1. Elképzelhető, hogy az MLSZ utólag megváltoztatja a döntést.
2. Elképzelhető, hogy az MLSZ utólag sem változtatja meg a döntést.