Vágólapra másolva!
A Ferencváros a hazai 2-1-es vereség után idegenben nagyon magabiztosan győzte le 4-1-re a Slovan Bratislavát, és jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. A siker után Sztanyiszlav Csercseszov, a magyar bajnok edzője nyilatkozott az Origónak.

A Ferencváros nagyon nehéz helyzetből, egy hazai vereség után futott neki a pozsonyi visszavágónak, amit végig kézben tudott tartani.

Ahogy 1992-ben 4-1-re kapott ki a csapat, úgy most 4-1-re nyert. Ha ez sorsszerűség akkor az, de, "ami 30 éve történt, az ma már történelem, egy másik évszázadot írunk, mi már a 21. századra, a ma esti meccsre készültünk. Persze örülök, hogy revansot tudtunk venni, és együtt örülhettünk a győzelemnek a szurkolóinkkal."

Vert helyzetből kellett talpra állnia a csapatnak, amit meg is tett. Mi kellett ehhez, kérdeztük az edzőtől.

"Megfelelő felkészülésre és elemzésre volt szükség, és persze arra, hogy végre is hajtsuk mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ahogy mondtam a meccs előtt, a Slovan volt a favorit, én viszont pontosan tudtam, hogy meg vannak a megfelelői játékosaink, és képesek vagyunk megfordítani a párharcot" - válaszolta Csercseszov az Origónak.

Sztanyiszlav Csercseszov taktikája ezúttal is tökéletesen működött Fotó: Csudai Sándor - Origo

Magyar csapat hazai vereség után még soha nem jutott tovább a Bajnokok Ligájában, illetve elődjében, a BEK-ben, szólt a felvetés, amire az orosz szakember viccsesen azt felelte, hogy még jó, hogy nem tudott erről, mert csak extra nyomást jelentett volna.

"Most már nincs így, és a jövőben nem is lesz."

Az orosz edző szerint az első félidőben lecserélt Medvedev kiválása is közrejátszott a vezetés megszerzésében, azzal együtt, hogy akkor a Fradi is szisztémát váltott. Csercseszov Civic belépőjéről azt mondta, hogy ő nem játékvezető, és nem tudja megítélni, hogy sárga lapnál többet ért-e az eset.

"Nem lehet különválasztani a sikert arra, hogy az enyém, a játékosoké, vagy a szurkolóké, a siker a csapaté, mindenki kivette belőle a részét" - válaszolta arra, hogy mennyire érzi pályafutását meghatározónak a szerda esti győzelmet.

Nem mondom, hogy minden úgy történt a pályán, ahogy elterveztük, de nagyrészt megvalósítottuk, amit szerettünk volna."

A Fradi edzője végig óriási energiákat mozgósított Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hangulat jó az öltözőben, pár percünk volt ünnepelni. Ez egy nagyon fontos lépés a csoportkör felé, de csak egy lépés. Három nap múlva újabb fontos győzelem vár ránk."

Laidouni 4. percben kapott sárga lapjáról azt mondta, hogy az sosem szerencsés, ha egy védekező középpályás korán sárgát kap, szünetben mondtam neki, hogy próbáljon nyugodt maradni, ne menjen bele olyan keményen a párharcokba.

A folytatásról szólva elmondta:

- válaszolta az Origo kérdésre, hozzátéve még, hogy ezúttal is nagyszerű hangulatban játszhatott a két csapat, ahogy tették azt Budapesten egy héttel korábban.