Vágólapra másolva!
Nincs annál kellemetlenebb baki, mint, amikor egy pontozásos sportesemény végén rossz eredményt mondanak be. Márpedig pontosan ez történt az ausztráliai Perth-ben, ahol egy női profi ökölvívómeccs végén a ringszpíker rossz nevet mondott be győztesként.

Elképesztő jelenettel ért véget a WBA női harmatsúlyú bajnoki övéért zajló profi ökölvívó mérkőzés az ausztráliai Perth-ben. A Vaszil Lomacsenko-George Kambosos Jr. között az IBO és az IBF könnyűsúlyú trónjáért kiírt szupercsata felvezető programjában csapott össze a címvédő brit Nina Hughes és az ausztrál Cherneka Johnson.

A szikrázóan kemény összecsapás megosztott pontozással ért véget, a pontozóbírók egyike 98-92, egy másik 96-94 arányban látta jobbnak Johnsont, míg a harmadik bíró döntetlenre adta a meccset. Csakhogy a ringszpíker, Dan Hennessey-t valami megzavarta, és Hughes nevét mondta be, mint győztesét. Érdemes megfigyelni, hogy a vezetőbíró már emelte volna Johnson karját, amikor meglepetésre elhangzott a brit lány neve.

Hughes és a csapata persze ettől még ünnepelt, de nem sokáig, mert Hennessey újra nekifutott, és ezúttal már a jó eredményt, illetve győztest sikerült bemondania. Nina Hughes persze alig hitt a fülének, és nem akarta elhinni, ami történt.

"Ez egy vicc... mintha ország-világ előtt kiraboltak volna. Visszavágót akarok, mert biztos, hogy nem veszítettem el ezt a  meccset. Hogy mondhatják be, hogy győztem, hogy aztán megváltoztassák az eredményt? Szerintem kezdettől fogva uraltam a meccset, talán egy-két menetet elvitt a végén, de úgy éreztem, hogy simán nyertem" - méltatlankodott joggal Hughes.

Ami viszont tény, hogy a nyolc menetre kiírt meccs utolsó gongja után az ütések számát tekintve sokkal jobb volt Johnson (167-133), aki a nagyharmatsúly után egy súlycsoporttal lentebb is megszerezte a bajnoki övet, míg Hughes profi pályafutása első vereségét szenvedte el.

"Nem vagyok pontozóbíró, egyszerűen csak örülök neki, hogy kijavították a rossz döntést. Nina nagyot harcolt, de egyértelmű, hogy én győztem" - zárta le a vitát a győztes Johnson.

Kapcsolódó cikkek: