Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott pénteken délután megérkezett az Európa-bajnokság helyszínére, a szlovákiai Kassára. Nagy Lajos csapata június 4-11. között szerepel a kontinensviadalon, ahol elsőként szombaton Portugália ellen lép majd pályára 16 órakor az igazán impozáns Steel Arénában.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Kassáról.

A két korábbi nagypályás válogatott focistával,

Juhász Rolanddal és Czvitkovics Péterrel erősítő magyar válogatott pénteken délelőtt a csepeli bázison találkozott, ahol egy edzést követően közös ebéd szerepelt a programban.

Ezt követően indult a stáb Kassára, ahova egy kis késéssel, késő délután érkezett meg, mivel még otthon sajnos egy baleset miatt várakozni kellett az autópályán.

Kívülről a Steel Aréna Forrás: Hegedűs Gábor/Origo

A kisebb akadályokat leküzdve a válogatott első útja a Steel Arénába vezetett, ahol a pályával is megismerkedhettek a játékosok.

Egyöntetű vélemény volt, hogy bizony a körülményekre nem lehet majd panasz az Eb-n. Ezt követően este még vacsora szerepelt a programban, amelyet követően már mindenki a szombati összecsapásra kezdett el fókuszálni.

Pénteken már Kassán vacsorázott a csapat Forrás: Hegedűs Gábor/Origo

"Örülök neki, itt lehetek egy olyan csapatban, ahol vannak célok. Számomra ez nagyon fontos volt mindig is. Ha csak egymás között játszunk, akkor is szeretem, ha van tét. Itt azért jóval nagyobb, és ami a legfontosabb, hogy címeres mezben lehet pályára lépni. Bármilyen szintről is legyen szó, bármilyen körülmények között, legyen szó amatőr vagy profi sportról, ennél nagyobb elismerés, büszkeség nem kell egy sportolónak - mondta Juhász Roland.

Nem szerepeltem még hasonló eseményen, és számomra fontos, hogy jó játékkal járuljak hozzá a nemzeti csapat szerepléséhez a kassai kontinensviadalon" - tette hozzá a 95-szörös válogatott védő.

Juhász Roland nagy erőssége lehet az Eb-n a válogatottnak Forrás: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség

Amatőr sportág révén nehéz megjósolni az esélyeket, de a magyar válogatott ott van Európa öt-hat legjobb együttese között, így

akár a végső győzelemre is lehet esélye. A D csoportban a mieink mellett Portugália, Ukrajna és Törökország legjobbjai szerepelnek majd.

A magyarok csoportjával a nemzetközi szövetség (EMF) is foglalkozott.

Az EMF kiemeli, hogy a magyar válogatott a torna egyik legnagyobb esélyese, amely 2017-ben Csehországban bronzérmet szerzett az Eb-n büntetőrúgások után legyőzve Romániát. A legutóbbi, 2019-es ausztráliai világbajnokságon pedig bejutottak az elődöntőbe, végül a negyedik helyen végeztek a románok elleni büntetőpárbajban elszenvedett vereséget követően.

„Erős ellenfeleink vannak a csoportban, így

Természetesen érmekért akarunk küzdeni" – mondta Nagy Lajos szövetségi kapitánya.

Ami az ellenfeleket illeti, a nagypályás fociban oly sikeres

Portugália még mindig a fejlődés utján van a minifoci területén. A portugáloknak azonban bármilyen formában a vérükben van a foci,

így nagy hiba lenne lebecsülni őket. Bár hatalmas rejtély, hogy milyen erősségű csapattal érkeznek Kassára, Daniel Silva szövetségi kapitány - aki csak idén márciusban vette át a csapatot - meglepetést és jó eredményt szeretne elérni az Eb-n.

Ukrajna az Eb-n is a hazájáért fog küzdeni. Az egész ukrán nemzet nehéz helyzetbe került az oroszok elleni háború miatt, ez természetesen a válogatottat is érintette. Kezdetben az is kérdés volt, hogy

Ukrajna egyáltalán elküldi-e csapatát Kassára, végül biztosan részt vesznek a kontinensviadalon. Olyannyira, hogy az elmúlt héten már közösen készültek a megméretettésre csehországi edzőtábor keretében,

így az összeszokottságra biztosan nem lesz majd panasz.

Az ukránok is ott lesznek az Eb-n Forrás: EMF

A harmadik csoportellenfél Törökország lesz, amely ugyancsak szeretne továbbjutni a csoportból, igazából számukra ez lehet a fő cél. Törökország 2012 óta rendszeres résztvevője a Európa-bajnokságoknak, általában a csoportkörben fejezték be útjukat.

Abban biztosak lehetünk, hogy harcolni fognak minden egyes pontért, azzal a céllal, hogy bekerüljenek a kiesés szakaszba.

"Nagyon várom már az Európa-bajnokságot. Szeretném segíteni a csapatot a minél jobb eredmény elérésében. Ez nem lehet más, mint a végső győzelem. Nehéz lesz, hiszen már a csoportban is nehéz meccsek várnak ránk.

akik az utolsó percig küzdenek. Kiélezett mérkőzésekre számítok, amelyekből mi fogunk kijönni jól, hiszen sok olyan játékos van a jelenlegi keretünkben, akik az ilyen meccseket el tudják dönteni.Reménykedünk benne, hogy a helyszínválasztás miatt rengeteg magyar szurkoló lesz kint a merkőzèseinken, akár itthonról, akár Szlovákiából" - árulta el a magyar válogatott 29 éves játékosa, Fülöp Viktor.

A magyar minifoci-válogatott érmekért küzdhet az Eb-n Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

A magyar minifutball-válogatott Portugáliával, Ukrajnával és Törökországgal találkozik majd a kassai kontinensviadal csoportkörében.

Az Origo minden mérkőzésről a helyszínről számol majd be.