Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott a csoportmérkőzések után szerdán már a nyolcaddöntőben volt érdekelt a kassai Európa-bajnokságon. Nagy Lajos csapata a szerbek elleni összecsapáson 1-1-s döntetlen után büntetőkkel jutott tovább a csütörtöki negyeddöntőbe, ahol Kazahsztánnal találkozik majd.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Kassáról.

A magyar minifoci-válogatott a másidik helyen jutott tovább a D csoportból, így az E csoport elsőjét, Szerbiát kapta az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A szerbek hét pontot szereztek a csoportmérkőzések során. Az első körben meglepetésre csak 1-1-s döntetlent játszottak a később utolsóként végző moldávokkal, ezt követően viszont

előbb a franciákat 3-1-re, majd az Eb-címvédő cseheket cseheket győzték le 4-1-re.

Ezekből az eredményekől is lehetett már tudni, hogy bizony nagyon nehéz feladat várt a válogatottra, talán az egyik legnehezebb. Ennek ellenére minden játékos úgy állt hozzá a mérkőzéshez, hogy nyernie kell a nemzeti együttesnek.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a szerbekre fókuszált Forrás: Czifra Maria/Országos Minifutball Szövetség

Nagy Lajos a korai kezdés miatt már délelőtt tíz órakor megtarotta a mérkőzés előtti szokásos taktikai értekezletét az együttes főhadiszállásán, a Kassa óvárosában található szállodában, majd innen indult el ismét a válogatott a nagyjából három kilométerre található Steel Arénába.

A taktikai értekezleten Nagy Lajos és a másoedző, Trencsényi János hosszas videós elemzést tartott a játékosoknak a szerbek játékáról, így a játékosok pontosan tudták mire kell odafigyelni.

Mentálisan bennetek is ott van az, ami a szerbekben. Ha mi leszünk a keményebb, taktikusabb csapat, akkor nyerhetünk" - mondta a szövetségi kapitány.

A meccs előtt pedig jöhetett az ilyenkor szokásos bemelegítés, majd a himnuszok útán útjára is indult a labda a sorsdöntő nyolcaddöntőn.

A mérkőzést a Tajti - Juhász, Bozsoki - Czvitkovics, Csoszánszki - Dunai összeállításban kezdte a magyar válogatott. A meccs azonnal nagy csatákkal indult, majd a 2. percben Djorde Celin lőtt kapásból kapura, de a labda fölé szállt. Az 5. percben Barabás Miklós lőtt, de blokkolták a próbálkozását. Mindkét kapitány folyamatos sorcserékkel próbálta frissíteni a csapatát, a hatalmas harc sokat kivett a játékosokból.

Az látszott, hogy egyik csapat sem igazán akart sokat kockáztatni az elején.

Igazán nagy helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki az első tíz percben, de a feszültség érezhetően nagy volt a pályán. A 11. percben Sós Márkó próbálkozott távoli szabadrúgással, de ez is elakadt a szerb védelemben. A 12. percben Bita László hibázott hátul, de pillanatokkal később javított is, így ziccer nem lett belőle. A 15. percben szép Bozsoki-Czvitkovics összjáték végén utóbbi adott középre, de sajnos senki nem érkezett, így a szerb védelem felszabadított.

A 16. perben Zarije Gojkovics került ziccerbe, de szerencsére nem kapura lőtt, hanem inkább passzolni akart, ami viszont hosszúra sikerült.

Nem sokkal később ismét Celin veszélyeztetett, de Tajti Bence védeni tudott. Ezekben a percekben a szerbek nyomtak, de a kontráinkban ott volt végig a veszély.

A 19. percben nagy magyar helyzetek maradtak ki, egymás után kétszer is nagyot védett a szerb kapus, Sós Márkó és Barabás Miklós lövése után.

Nagyot küzdött a magyar csapat Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

A 21. percben ismét a szerbek veszélyeztettek, de kaput nem találtak. A 23. percben Goran Nedics került ziccerbe, de Tajti hatalmasat védett. A 23. percben Aleksa Baracs sérült meg, le kellett támogatni a pályáról a szerb játékost. Az egy perc ráadásban sem esett gól az első félidőben, így 0-0-s döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején, egészen pontosan a 28. percben Dunai András bedobása után Juhász Roland fejesgóljával szerezte meg a vezetést a magyar válogatott (1-0).

A kapott gól után mentek előre a szerbek az egyenlítésért, de Nikola Tomics ziccerét védte Tajti hatalmas bravúrral a 32. percben. Juhász Roland is tanárián védekezett, de ez kellett is ezekben a percekben. A 36. percben Sós Márkó lőtt a szélről, de a szerb kapus védeni tudott.

Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

A 38. percben Suscsák Máté lőtt kapura távolról, de kapu fölé szállt a labda.

A 40. percben egyenlítettek a szerbek, Csedomir Tomcsics lőtt a kapuba, Tajti csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem (1-1).

Az utolsó tíz perchez érve így 1-1-s döntetlen volt az állás. A 42. percben Suscsák fordult be szépen, de nagy helyzetben kapu mellé lőtt. A 43. percben szerb lövés után újabb Tajti-bravúr következett. A 45. percben Tajti épp a kapus kezébe lőtt, aki azonnal visszaküldte a labdát, és nem is tévedett sokat. A másik oldalon Csoszánszki lőtt kapásból alig mellé.

A 48. percben elképesztő ziccerben Barabás Miklós a kapufát találta el, így maradt az 1-1-s döntetlen. Egy perccel később Sós megpattanó lövése kötött ki a felső lécen.

Újabb gól nem esett a rendes játékidőben, így jöhettek a büntetők. A szerbek első lövője, Vukajlja belőtte a büntetőt, Csoszánszki is magyar részről. A

második körben Csicsics kihagyta, Suscsák belőtte, így nálunk volt az előny. A harmadik körben Celin berúgta szerb részről, ahogy Sós is, így továbbjutott a magyar válogatott!

Ami a folytatást illeti, a magyar válogatott a csütörtöki negyeddöntőben Kazahsztánnal találkozik majd 17 órakor. A kazahok ugyancsak büntetőkkel búcsúztatták Montenegrót.

Európa-bajnokság, Kassa, nyolcaddöntő
Magyarország-Szerbia 1-1 (0-0) - büntetők után 2-1
Gólszerzők: Juhász (28.), ill. Tomcsics (40.)

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok:
Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszky Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté