Brutális tömegverekedés alakult ki egy strand megnyitóján

német zászló, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 17 éves fiú súlyosan, többen pedig könnyebben megsérültek, amikor egy német strand megnyitóján tömegverekedés alakult ki. A megnyitót a verekedés miatt félbe kellett szakítani.
Vágólapra másolva!

Pénteken tömegverekedés tört ki egy neubrandenburgi szabadtéri uszoda megnyitóján - írja a Magyar Nemzet. A szabadtéri uszoda megnyitójára körülbelül 2000 ember érkezett, a megnyitó során eddig ismeretlen okok miatt elszabadultak az indulatok, és nagyjából negyvenen verekedni kezdtek. A segélyhívások a rendőrségre este 7 óra körül érkeztek arról, hogy két kamaszokból és fiatal felnőttekből álló csoport esett egymásnak. A feldühödött tömeg a kiérkező rendőrök jelenléte ellenére sem akarták abbahagyni a verekedést, végül már 60 rendőr volt a helyszínen. Az egyik résztvevőnél kést is találtak, az azonban még nem derült ki, hogy használta-e az illető. 

Több csoport volt, akik az egyre növekvő rendőri jelenlét ellenére továbbra is megpróbálták egymást támadni 

- közölte a rendőrség. 

Az egyik résztvevő súlyos fejsérüléseket szenvedett, de rajta kívül mások is megsérültek a verekedésben. A rendőrség nyomozást indított garázdaság és testi sértés miatt. 

A fiatalok vitatkozni kezdtek, ami verekedésbe torkollott, egy 17 éves fiút súlyos fejsérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, és minimum négyen könnyebben megsérültek. A szervezők „az agresszív hangulat miatt” félbeszakították a rendezvényt

- hangsúlyozták a rendőrök. 

Legutóbb április 9-én este tört ki tömegverekedés Magyarországon, a Westend bevásárlóközpont tetőteraszán. Egy tinikből álló banda esett neki két idegen, szintén kamasz gyereknek. Az ütlegelés perceken át zajlott, amit több vásárló végig is nézett. A körülbelül tíz főből álló kamasz banda azért eshetett neki a másik kettő számukra idegennek, mert másképp öltözködtek, mint ők. A rendőrség hamar kiért a plázába, ahol elfogta a támadókat.

Idén több olyan tömegverekedés is volt már, amely valamilyen sport eseményhez kapcsolódott, februárban az amerikai férfi egyetemi kosárlabda-bajnokság texasi rangadója nem csak a lefújásig hozta a várt izgalmakat, ugyanis az igazi műsor csak a záró dudaszó után kezdődött, amikor a két csapat teljes létszámban egymásnak esett. Januárban pedig a lelátó több pontján kitört tömegverekedés, és a pályára rohanó szurkolók miatt több mint fél órára félbeszakadt a West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers FA-kupa-mérkőzés.