Kieshet a Fehérvár az NB I-ből? Íme, a korábbi magyar focikapitány véleménye

FIOLA Attila
Székesfehérvár, 2022. február 20. A székesfehérvári Kovácsik Ádám kapus (b), Fiola Attila (j2) és Artem Shabanov (j), valamint az újpesti Budu Zivzivadze (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Újpest FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. február 20-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Nagy a baj a Fehérvár focicsapatánál. Az NB I-es futballidény kezdetekor még bajnoki álmokat dédelgető együttes ebben a naptári évben pontot sem szerzett, kiesett a kupából, és lassan a kiesés réme fenyegeti.

A 23. fordulóban Zalaegerszegen szenvedte el újabb, a hatodik 2022-es vereségét a Fehérvár futballcsapata, mely ebben a naptári évben pontot sem szerzett. A fehérváriak kiestek a kupából a másodosztályú Győr otthonában.

Az NB I-ben a 6. helyen állnak, csak négy pont választja el őket a kiesőhelytől. A kérdés nem az, hogy meglesz-e a nemzetközi kupaszereplés, hanem hogy jövőre is élvonalbeli marad-e a klub.

Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány szerint viszont nem esik ki a 2018-ban magyar bajnok együttes.

Nagy bajban van a MOl Fehérvár Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A háború miatt az ukrán légiósok otthonmaradott hozzátartozóik sorsa felett érzett aggodalma érthető formahanyatláshoz vezetett" – mondta Bozsik a Borsnak, aki megtippelte, hogy ki eshet ki az élvonalból:

az MTK és a Gyirmót mellett az érthetetlen okból gyengélkedő Mezőkövesd és a Debrecen is aggódhat, a Fehérvár viszont nem.

A Fehérvárnál edzőt is váltottak, de úgy tűnik, egyelőre a német Michael Boris sem segít. A tréner nem adja fel, a zalaegerszegi 2-0-s vereség után azt mondta, a kemény munka számukra az egyetlen menekülő út. Tíz meccs van hátra, és csapatával együtt bizonyítani igyekszik.

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem félti a Vidit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ami pedig a bajnoki címet illeti, Bozsik úgy véli, nem kérdéses, hogy

a Kisvárdát legyőző Ferencváros lesz megszakítás nélkül negyedszer is aranyérmes.

"Egyes posztokra három azonos tudású játékosuk van, és ha visszatér Ryan Mmaee, akkor a középcsatár poszton is bővül a választék" – így Bozsik, aki szerint a második és a harmadik helyen a Puskás Akadémia és a Kisvárda osztozhat.