Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem garantálja, hogy feloldja az Oroszország elleni szankciókat tűzszünet vagy békemegállapodás esetén.

Erről Thomas Bach NOB-elnök beszélt szerdán. Ez azt jelenti, hogy ha az Oroszország által fehérorosz támogatással indított ukrajnai háborúban sikerül tűzszünetet vagy békét kötni, akkor sem oldják fel automatikusan a szankciókat az oroszok és fehéroroszok ellen.

Bach jelezte, hogy a kérdést nyitva hagyták. Hangsúlyozta:

nagyon nehéz időpontot vagy eseményt meghatározni, hogy mi vezethet az eddigieknél súlyosabb szankciók alkalmazásához vagy egyes szankciók feloldásához.

Azt viszont elárulta, hogy Oroszország és Fehéroroszország nem pályázhat közvetítési jogok megszerzésére.

Thomas Bach szerint az oroszok elleni szankciók feloldása nem tűzszünet vagy békemegállapodás kérdése Forrás: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

A NOB hétfőn azt javasolta a nemzetközi sportági szövetségeknek és a versenyek házigazdáinak, hogy ne engedjék indulni az orosz és fehérorosz sportolókat, továbbá tiltsák meg a két ország hivatalos személyeinek részvételét is.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán engedélyezte az orosz és fehérorosz sportolók szereplését semleges színekben a pénteken rajtoló pekingi paralimpián.