Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzésén a második helyen álló Vasas 0-0-s döntetlent játszott a Siófok csapatával az Illovszky Rudolf Stadionban.

Az angyalföldi csapat a Fradi ellen kiesett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, majd múlt hétvégén 0-0-s döntetlent játszott az utolsó Budafok otthonában, így Kuttor Attila csapatának hazai pályán kötelező lett volna a győzelem a Siófok ellen. Az angyalföldieknek már csak azért is nagyon kellett volna a győzelem, mert a mérkőzés napján lett volna 100 éves a klub legendás alakja, Illovszky Rudolf, akiről még életében elnevezték a Fáy utcai stadiont. A Siófok jó formában várhatta a meccset, három tavaszi találkozójából kettőt megnyert, csak a listavezető Diósgyőr otthonában szenvedett vereséget.

A Vasas játékosai Illovszky Rudolfot ábrázoló pólóban futottak ki a pályára, majd a kezdőrúgás előtt egy Illovszky feliratú 100-as számú mezzel tisztelegtek a Vasas egykori játékosa és elnöke előtt.

A találkozót a Vasas irányította, az első helyzetre viszont egészen a 19. percig kellett várni. Ekkor egy szép támadás végén a bal oldalon felfutó Silye Erik passzolt középre, a lendületből érkező Berecz Zsombor viszont 13 méterről a bal kapufa mellé belsőzött. A Siófok a 25. percben veszélyeztetett először. Kiss Balázs verte meg az emberét a tizenhatoson belül, majd éles szögből megcélozta a bal alsó sarkot, de Jova Levente vetődve védett. A 44. percben újra a Vasasnak volt helyzete. Hinora Kristóf állt oda egy 23 méteres szabadrúgáshoz, de a jobb alsó sarokba tartó lövését Hutvágner Gergely ki tudta ütni.

Kuttor Attila csapata gyengén futballozott a Siófok ellen Forrás: vasasfc.hu

A második félidő sokáig eseménytelenül zajlott, a 60. percben aztán bravúrt kellett bemutatnia a Siófok kapusának.

Silye ment el a bal oldalon, a középre tett labdájára Berecz érkezett, de a tíz méterről kapura pörgetett labdáját Hutvágner vetődve védeni tudta.

Ezt követően átvette a játék irányítását a Siófok, az angyalföldi szurkolók pedig a már jól ismert rigmusokkal folyamatosan kritizálták a csapatuk játékát.

A hajrában aztán a Vasas újra átvette az irányítást, de az angyalföldi csapatból hiányzott a kreativitást, így nem született gól a forduló záró mérkőzésén.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló:
Vasas FC-Siófok FC 0-0
Az élcsoport: 1. Diósgyőri VTK 52 pont, 2. Vasas 47, 3. Szeged 45