Szenzáció az FA-kupában: másodosztályú csapat ejtette ki az Arsenalt

775757587 Horizontal
Nottingham Forest's English striker Lewis Grabban (L) celebrates with Nottingham Forest's Welsh striker Brennan Johnson (C) after scoring the opening goal during the English FA Cup third round football match between Nottingham Forest and Arsenal at The City Ground in Nottingham, central England, on January 9, 2022. (Photo by Daniel LEAL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában az Arsenal 1-0-ra kikapott a másodosztályú Nottingham Forest csapatától City Groundon, így az észak-londoni csapat története során másodszor esett ki ilyen korán a sorozatból.

Az Ágyúsok a legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, így jó formában érkeztek a nottinghami City Groundra. Mikel Arteta csapatából az egyiptomi Mohamed en-Neni, az elefántcsontparti Nicolas Pépé és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang hiányzott az Afrika-kupán való szereplés miatt, bár utóbbi amúgy sem léphetett volna pályára, mert a sorozatos fegyelmezetlenségei miatt december közepén kikerült az Arsenal keretéből, ráadásul a koronavírussal is megfertőződött miután az ANK előtt Dubajban bulizott egy csapattársával. A Forest ugyan a legutóbbi két meccsét elvesztette a másodosztályban, előtte azonban egy kilencmeccses veretlenségi sorozatot produkált, úgyhogy Steven Cooper csapatát nem lehetett leírni a találkozó előtt, pláne, hogy az FA-kupában bármi megtörténhet. A két csapat legutóbb 2018 januárjában találkozott a sorozatban, akkor az Arsenal történelmi 4-2-es vereséget szenvedett, ugyanis története során először esett ki a harmadik fordulóban az FA-kupában, ráadásul 1908 óta egyszer sem kapott négy gólt alacsonyabb osztályú csapattól.

Keinan Davis fedezi a labdát Ben White elől Forrás: AFP/Daniel Leal

A mérkőzést a Nottingham Forest kezdte lendületesebben, de az Arsenal jól védekezett, így alábbhagyott a hazai csapat lendülete. Az első negyedórát követően az észak-londoni csapat átvette a játék irányítását, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, így az első félidőben egyik kapusnak sem kellett védenie.

A meccs első helyzetére az 53. percig kellett várni.

Ekkor egy gyors nottinghami kontra végén Philip Zinckernagel kapott egy középre tett labdát, hét méterről kapura lőtt, de a német válogatott Bernd Leno óriási bravúrral hárítani tudott.

Az 58. percben aztán jött az első Arsenal-ziccer is.

Az angol válogatott Bukayo Saka tekert egy labdát a hosszúra, ahol Eddie Nketiah teljesen egyedül érkezett, de a 22 éves támadó közelről méterekkel a kapu mellé fejelt.

A 62. percben ismét a Forest szerezhetett volna vezetést. James Garner tekert kapura 22 méterről egy szabadrúgást, de Leno látványos vetődéssel kiütötte a labdát a jobb felső sarokból.

A folytatásban az Arsenal birtokolta többet a labdát, a 83. percben mégis Nottingham Forest szerezte meg a vezetést.

Sambi Lokonga labdavesztése után Ryan Yates húzott el a jobb szélen, a középre lőtt labdájára a negyedórával korábban beálló Lewis Grabban érkezett, és közelről a kapuba lőtt.

A hajrában az Arsenal görcsösen ment előre, de egyenlítési lehetősége nem volt. Mikel Arteta csapata így teljes megérdemelt vereséget szenvedett, ugyanis az Arsenalnak 90 perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt.

Az észak-londoni csapat története során másodszor esett ki ilyen korán a sorozatból.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Nottingham Forest-Arsenal 1-0 (0-0)