A BL-főtábla küszöbén a moldáv bajnok - videó

Chelsea FC v Lille OSC: Group H - UEFA Champions League chelsea club emblem fc lille soccer sports group H match Chelsea FC - Lille OSC UEFA Champions League logo Jakub Porzycki NurPhoto London Great Britain No People text Horizontal CHAMPIONS LEAGUE EURO
UEFA Champions League logo during the group H match Chelsea FC - Lille OSC, on December 10, 2019 in London, Great Britain. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A moldáv bajnok Sheriff Tiraspol hazai pályán 3-0-ra legyőzte a horvát Dinamo Zagreb csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásának első mérkőzésén.

A Sheriff, amelyik története során először juthat a főtáblára a BL-ben, az első fordulóban az örmény Alashkertet búcsúztatta kettős győzelemmel, majd nem kis meglepetésre a szerb bajnok Crvena zvezdát verte 2-1-es összesítéssel. Ezúttal a horvát bajnok, a tavaly a Ferencváros által legyőzött Dinamo Zagreb volt az ellenfelük, és az első félidő utolsó percében megszerzett vezető gól után, a második játékrészben még kétszer betaláltak. A mali Adama Traoré két, míg a görög Dimitrosz Kolovosz egy gólt szerzett, az viszont nem akármilyen volt.

A rájátszás másik két keddi mérkőzésén a Red Bull Salzburg a 4. perctől hátrányban volt a dán Bröndbyvel szemben, azonban előbb egyenlített, majd a 90. percben a győztes gólt is megszerezte.

Az ukrán Sahtar Donyeck pedig idegenben győzte le 1-0-ra a francia Monacót.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzések:
AS Monaco FC (francia)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-1 (0-1)
RB Salzburg (osztrák)-Bröndby IF (dán) 2-1 (0-1)
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-0 (1-0)
A visszavágókra jövő szerdán kerül sor.

szerdán játsszák:
Young Boys (svájci)-FERENCVÁROSI TC 21.00
Malmö FF (svéd)-PFC Ludogorec (bolgár) 21.00
Benfica (portugál)-PSV Eindhoven (holland) 21.00
A visszavágókra jövő kedden kerül sor.