Vágólapra másolva!
Azonnali műtétet igénylő súlyos sérülést szenvedett Hegedűs Dávid. Az Eger SE NB III-as csapatának védője a Cegléd elleni bajnoki mérkőzés (0-2) 48. percében saját játékostársával történt ütközést követően került kórházba.

Az eset a 48. percben történt, amikor jobb oldali ceglédi szabadrúgást követően a kapujából kilépő egri kapus ütközött Hegedűs Dáviddal.

„Két bordám tört, amelyek közül az egyik kilyukasztotta a tüdőmet és légmellett kaptam

– idézte fel a történteket Hegedűs Dávid a Heolnak. – Behoztak a kórházba, ahol nagyon felgyorsultak az események, a röntgen után

futottak velem a műtőbe, sürgőséggel azonnal elvégezték az operációt."

„Ütést éreztem alulról, betudhatóan annak, hogy Nacsa Peti akkor kezdte felhúzni a térdét, amikor velem találkozott. Azonnal a földre rogytam, majd amikor szerettem volna felkelni, szúrást éreztem a szívemnél és a lapockámnál. Minden egyes levegővétel fájdalommal töltött el. Oldalt feküdtem, de miközben próbáltam a hátamra fordulni és a csípőmet toltam lefelé, éreztem, hogy a bordám rendesen elmozdul. Ezt nem tudtam mire vélni. Arra gondoltam, kaptam egy ütést és összerándult az izom, azonban

miközben a folyamatos szúróérzés megmaradt. Ez azóta sem múlt el. Kemény menet" – árulta el a focista, aki tavaly még az NB I-es Kaposvári Rákóczi FC csapatát erősítette. A 35 éves futballista szombatig lesz géphez kötve. Ha minden jól megy, akkor hétfőn talán hazaengedik.

Súlyos sérülést szenvedett az Eger focistája, Hegedűs Dávid (elől) Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

„Ennek a szezonnak sajnos lőttek – kesergett Hegedűs Dávid. – Egy meccsen előfordul 8-10 ilyen helyzet, de ez most pont telibe talált. Úgy dőltem el, mint egy zsák.

Mivel az öcsémnek is volt hasonló, tudtam, ha nem idődben történik a kórházi beavatkozás, akkor összeomlik a tüdőm és végem lesz.

Sok sérülésem volt már, és bár az elején bíztam benne, hogy csak kemény zúzódás ért, ahogy telt az idő és a ziháló levegővétel nem múlt el, ez pedig arra engedett következteni, hogy nagy a baj. Tényleg az lett."

Hegedűs Dávid a Kaposvár mellett a Mezőkövesd csapatában is játszott az élvonalban, összesen 143 NB I-es találkozón lépett pályára és öt gólt szerzett.