Vereséggel kezdett a magyar csapat az U21-es Európa-bajnokságon

Szőke Adrián, Bolla Bendegúz és a német Josha Vagnoman (elöl, b-j) a férfi labdarúgó U21-es Európa-bajnokság első csoportkörében, az A csoportban
Vágólapra másolva!
A társházigazda Magyarország a németek ellen kezdte meg szereplését az U21-es Európa-bajnokságon és 3-0-ra kikapott esélyesebb ellenfelétől.

A 12-ről 16 csapatosra bővített tornát eredetileg egyben, júniusban rendezték volna, de a világjárvány okozta halasztások miatt sűrűvé vált az idei versenynaptár, ezért a csoportkört szerdától jövő szerdáig rendezik meg, majd a kieséses szakaszra május 31. és június 6. között kerül sor.

A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, míg Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín.

Legutóbb második, előtte Európa-bajnok volt a korosztályban a német csapat, így nem várt könnyű ellenfél Gera Zoltán sérülésekkel és koronavírusos megbetegedésekkel hátráltatott csapatára.

Az első félidőben a németek nagy fölényben voltak, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben.

Szőke Adrián, Bolla Bendegúz és a német Josha Vagnoman (elöl, b-j) a férfi labdarúgó U21-es Európa-bajnokság első csoportkörében, az A csoportban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A második félidő is német fölnyt hozott és az első komolyabb helyzet után meg is szerezte a vezetést Stefan Kuntz csapat. Egy jó beadásra Nmecha érkezett, aki Bese kapujába fejelt.

A 66. percben jött a második német gól, Baku lépett ki a védők közül egy beadásra és könnyedén szerzett gólt..A 73. percben a salzburgi Berisha találta el a kapufát, madj egy perccel később Baku is, de a kipattanójára érkezett és megszerezte a második gólját. A németek 3-0-ra nyertek.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Németország-Magyarország 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, zárt kapuk mögött v.: Guillermo Cuadra Fernandez (spanyol)
gólszerzők: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)
sárga lap: Szőke (46.), Kiss T. (58.)

Németország: Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum (Jakobs 67.) - Baku, Dorsch (Janelt 75.), Maier (Özcan 75.) - L. Nmecha, Burkardt (Krüger 67.), Berisha (Klimowicz 75.)

Magyarország: Bese B. - Bolla, Balogh B., Mocsi, Deutsch L. - Kata, Mezei (Kovácsréti 78.) - Palincsár (Hinora 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek 78.) - Szőke (Bíró B. 60.)

A csoport másik meccsén a románok 1-1-es döntetlent játszottak a hollandokkal.

Folytatás szombaton Románia ellen.

A magyarokkal közösen társházigazda szlovén együttes a spanyolok elleni 3-0-s vereséggel mutatkozott be. A maribori csoportmérkőzésen a szlovén csapat egy félidőn át tudta elviselni a spanyol gárda részéről rá nehezedő nyomást. A korosztályban címvédő rivális a második félidő elején két perc alatt kétgólos előnyhöz jutott, és a folytatásban sem fenyegette veszélyt a győzelmét. A spanyolok a háromgólos különbséget a hajrában alakították ki az addigra már széteső szlovénokkal szemben.

A B csoport másik szerdai találkozóján, Celjében az olaszok a 31. percben szereztek vezetést, a csehek a 75. percben öngóllal egyenlítettek. Az olaszok kilenc játékossal fejezték be a találkozót, mert a végjátékban két játékosuk is a kiállítás sorsára jutott.

Sandro Tonali, a Milan játékosa is pirosat kapott:

Eredmények, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Spanyolország-Szlovénia 3-0 (0-0)
Csehország-Olaszország 1-1 (0-1)