A trombita is előkerült a Spanyol Szuperkupa győztesének ünneplése közben - videó

Athletic Bilbao Asier Villalibre spanyol szuperkupa
In this handout picture released by RFEF (Spanish Royal Football Federation) Athletic Bilbao's Spanish forward Asier Villalibre plays trumpet as he celebrates with teammates their victory after winning the Spanish Super Cup final football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at La Cartuja stadium in Seville on January 17, 2021. (Photo by Pablo GARCIA / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RFEF/ PABLO GARCIA"- NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao csapatának minden oka megvolt az ünneplésre a vasárnap esti Spanyol Szuperkupa döntőját követően. A baszkok előbb a Real Madridot, majd a Barcelonát is legyőzve szerezték meg a trófeát.

Marcelino García Toral, a Bilbao csapatának nemrég kinevezett vezetőedzője mondhatni csodát tett az együttessel. Irányításával a baszkok négy napon belül legyőzték a két legnagyobb spanyol csapatot, így 2015 után ismét megnyerték a Spanyol Szuperkupát.

Ez mindössze a második trófea, amit ebben az évezredben elhódított a nagy múltú klub. A Bilbao nyolcszoros bajnoknak és 23-szoros kupagyőztesnek mondhatja magát, azonban mindkét sorozatban az 1983-84-es szezonban tudtak utoljára diadalmaskodni.

Nem véletlen, hogy nagy volt az öröm a Barcelona ellen hosszabbításban, 3-2-re megnyert finálé után. Ugyan Asier Villalibrét a hajrában Lionel Messi lekönyökölte (az argentin ezért megkapta élete első piros lapját Barca-mezben), de ez sem vette el trombitálási képességeit.

A 23 éves futballista fontos szerepet játszott csapata ünneplésében, és mivel mostanában csak ritkán nyer bármilyen kupát a főként saját nevelésű játékosokra építő együttes, meg is adta a módját.