Vágólapra másolva!
Az Arsenal edzője, Mikel Arteta reméli, hogy a Southampton ellen emberhátrányban elért döntetlen - amellyel három mérkőzés óta tartó vereségsorozatot tört meg a csapat - jó irányba tereli a londoni együttest, és előbb-utóbb jönnek majd a győzelmek is - írta a BBC Sport.

Az Arsenal - Southampton mérkőzésen a londoniak korábbi játékosa, Theo Walcott emelésével ugyan vezetést szerzett a vendégcsapat, de Pierre-Emerick Aubameyang révén egyenlített a hazai együttes, így zsinórban három vereség után végre pontot szerzett.

Arteta csapata 10 emberrel fejezte be a meccset, mert Gabrielt a második félidőben kiállították.

mondta az Arsenal edzője. "A bekapott gól után visszajöttünk a meccsbe, és megmutattuk, mennyire szeretnénk egyenlíteni, ami össze is jött."

Arteta bízik az Arsenal javulásában Forrás: AFP/Adrian Dennis

Arra a kérdésre, hogy ez a döntetlen formajavulást okozhat e csapatnál, a spanyol tréner így felelt: "Úgy gondolom, hogy igen, mert ha a végén elvesztettük volna a meccset, mentálisan sokkal rosszabb állapotban lennénk, viszont ez az eredmény megnövelte a hitünket."

Az Arsenal csapatára rá is fér a javulás, ugyanis jelenleg csak a 15. helyen áll a tabellán, így az 1974-75-ös idény óta a mostani a legrosszabb szezonrajtja.