Óriási felháborodást váltott ki a Manchester City felmentése

City
Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (2L) celebrates scoring his team's second goal from the penalty spot with Manchester City's English midfielder Raheem Sterling (2R) and Manchester City's Spanish midfielder David Silva during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on June 17, 2020. - The Premier League makes its eagerly anticipated return today after 100 days in lockdown but behind closed doors due to coronavirus restrictions. (Photo by LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó számos kérdést vetett fel azok után, hogy hétfőn a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az európai szövetség (UEFA) által a Manchester City labdarúgóklubra kiszabott kétéves eltiltást, a 30 millió eurós pénzbüntetést pedig a harmadára csökkentette.

Nagy-Britannia:
BBC:

"A két évre szóló eltiltás romboló hatással lett volna a klub pénzügyeire, valamint arra, hogy esélye legyen megtartani a legjobb játékosokat, illetve mindenekelőtt az egyesület hírnevére. A pénzügyi fair play (FFP) hitelessége romokban hever. A világ egyik leggazdagabb futballklubjára - amelyet egy UEFA-vizsgálat akadályoztatásáért és 2014-ben a szabályok megszegéséért is bűnösnek talált - csupán tízmillió eurós bírságot szabtak ki. Sokan fogják megkérdezni, hogy ez lenne-e az elrettentő intézkedés más kluboknak, különösen azoknak, amelyek hasonló mennyiségű forrásból gazdálkodnak. Mindez megmutatja, mennyire nehéz a végrehajtó testületek számára érvényesíteni és betartatni a szabályokat".

Daily Mail:
"A City elkerülte a kizárást, de ez nem erkölcsi győzelem".

The Times:
"A Manchester Cityt nem szabad felmenteni - az UEFA ezt nagyon elfuserálta".

Spanyolország:
El Mundo:
"A Manchester City felmentése újra felszínre hozza a hasonló ügyeket és az európai futball jelenlegi modelljét kérdőjelezi meg".

Olaszország:
Gazzetta dello Sport:
"A Manchester City a bíróság előtt az év mérkőzését nyerte meg. Ezzel a döntéssel az UEFA és a pénzügyi fair play politikai vereséget szenvedett. A döntés elkergette a sötét felhőket a Manchester City feje fölül, de új frontot nyitott. Guardiola korábban azt mondta, kitölti a 2021-ig érvényes szerződését, ugyanakkor most, hogy a nemzetközi szereplésnek nincs akadálya, elkezdődhet a megújulás folyamata. Vajon a katalán edző hosszabbít a Cityvel vagy öt év után Anglián belül keres magának új kihívást?"

Svájc:
Blick:
"Az UEFA a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt két évre akarta kizárni az európai kupákból az angol klubot, emellett 30 millió eurós pénzbüntetést szabott ki rá. A CAS-hoz benyújtott fellebbezés azonban sikerrel járt, az eltiltást eltörölték, a pénzbüntetést 10 millió euróra csökkentették. Ez nem nagy összeg egy olyan klubnak, amely mögött az Egyesült Arab Emírségek egyik sejkje áll."